La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’evolució del Barça

-

Ara per ara estan fent les coses molt ben fetes. És una junta sòbria i en totes les seves accions demostra serietat. Tant li fa qui parli, es nota que aquests directius són allà per servir el club, sense cap altre objectiu, que hi són per col·laborar en l’evolució del club del seu cor, que no hi han arribat per viure els millors anys de la seva vida, sinó per intentar que el Barça visqui els millors anys de la seva vida. Que hi són per oferir un servei, però no se’ls veu amb cara d’establir-s’hi eternament, ni d’aprofitar l’entitat per fer una altra carrera. A mi em fa la impressió que aquests directius no tenen afecció al càrrec, ni el necessiten, que el dia de demà poden renunciarh­i i no ho lamentaran ni es penediran de no ser-hi.

L’assemblea del Barça d’ahir va ser una bassa d’oli, com era previst. No podia ser de cap altra manera. El club està ben viu, té una bona salut, no ha de demanar cap rescat econòmic i sí, en canvi, està reduint el deute, i el que és millor, ha congelat les quotes dels abonats, la millor notícia del pla estratègic que amb notable brillantor va presentar Javier Faus, i van complement­ar amb la mateixa excel·lència Carles Vilarrubí, Jordi Cardoner i Josep Maria Bartomeu. El Barça viu en pau malgrat que en algun moment ha tingut franctirad­ors, sempre ansiosos de mirar d’afeblir-ne algun flanc.

Amb cara de Merkel, Faus va exposar una feina de futur que ofereix totes les garanties per al soci blaugrana. El vicepresid­ent econòmic persegueix preservar el club per als socis i evitar que aparegui un xeic i el compri, o bé que qualsevol junta directiva presenti auditories amb excepcions per passar el tràmit. Fa la sensació que aquests directius toquen de peus a terra, que coneixen la realitat del país i que s’ajusten a les necessitat­s del soci. Coneixen perfectame­nt fins on arriba la marca Barça i intentaran explotar-la pels mitjans més moderns i, sobretot, volen que el soci

Amb cara de Merkel, Javier Faus va exposar un pla que ofereix totes les garanties

opini i digui el que està malament i en allò que cal millorar: “T’escoltem”, subratlla Cardoner; “volem una institució pròxima al país”, destaca Vilarrubí; “busquem l’excel·lència esportiva i preservar l’ADN Barça”, insisteix Bartomeu. I es parla de les arrels com de la dignitat, del respecte, de la humilitat, de l’excel·lència patrimonia­l i d’un Barça universal.

Quina sort que en aquests temps de convulsió, en els quals afortunada­ment el país parla més de política que no pas de futbol, el Barça estigui sa, ple de vida i ple d’evolució.

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Un moment de la intervenci­ó de Javier Faus
GEMMA MIRALDA Un moment de la intervenci­ó de Javier Faus
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain