La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid busca culpables d’un any malaguanya­t

Ancelotti, Bale i Casillas estan en el punt de mira de Florentino Pérez

- CARLOS NOVO Madrid

El Madrid busca reinventar-se. Una vegada més. El projecte que semblava ben encarrilat després d’aixecar la décima a Lisboa fa gairebé un any i que va funcionar com una màquina perfectame­nt greixada del setembre al desembre s’ha ensorrat amb estrèpit en un lent declivi que va començar al gener i al qual ningú no ha pogut posar remei. Ara mateix el Madrid busca entrenador i la neteja a la plantilla afectarà bastants jugadors. La situació de Gareth Bale, per qui el club té moltes ofertes i molt sucoses, és delicada. Tampoc no és segura al 100% la continuïta­t del mateix Cristiano, ja amb 30 anys, per més que les xifres del portuguès siguin de llarg el més fiable de l’equip.

Les decisions no seran ràpides. Primer s’esperarà el desenllaç de la Lliga. Tampoc no hi haurà gaire autocrític­a perquè no és l’estil de Florentino Pérez, a qui el mateix Ancelotti va advertir reiteradam­ent durant la darrera pretempora­da que l’equip anava molt escàs de migcampist­es totterreny. Li va demanar el xilè Arturo Vidal i la resposta del president va ser gastar-se 80 milions en James.

Després es va agreujar el problema amb la marxa de Casemiro al Porto i Xabi Alonso al Bayern, i Ancelotti va arronsar les espatlles, resignat al paper d’home de club. Pels assessors de Florentino, l’equip estava ben cobert amb Khedira i Illarramen­di. Quan es va obrir el mercat d’hivern i es va veure que l’alemany i el basc eren un desastre, el Madrid es va gastar 14 milions en el brasiler Lucas Silva, que encara ha jugat menys que els dos anteriors.

Florentino Pérez no va dir ahir res d’això en fer un repàs de la temporada en la presentaci­ó de l’amistós de veterans amb el qual el Madrid tanca la temporada. “No és un dia feliç. Ha estat una temporada dispar, vam començar amb un rècord de 22 victòries seguides o la Supercopa d’Europa i el Mundial de clubs, però aquí en volem molt més, és l’herència que hem rebut, i continuem lluitant per l’onzena Copa d’Europa”. No va ser gaire més precís sobre el futur: “Sé que avui els nostres aficionats estaran tristos, però vull que sàpiguen que això farà que treballem encara amb més força i ser encara més forts. Agraïm als tècnics i jugadors el seu esforç”. Molt poc suport per a Ancelotti.

En aquesta línia va estar després del partit Butragueño. Dues vegades li van preguntar si podia confirmar l’italià per a la pròxima campanya i en totes dues ocasions l’exjugador va refusar fer-ho.

Fonts del club comentaven ahir que treballen més en el perfil d’un entrenador que no pas en cap nom en concret. El president ara s’inclina per alguna tècnic intermedi entre la droga dura que va suposar Mourinho i la falta de personalit­at demostrada per Carlo Ancelotti, amb la virtut més gran d’haver intentat estar bé amb tothom. Tampoc no hi ha recanvis dins de la casa atès el penós paper de Zidane amb el Castella, fora dels playoffs d’ascens.

Fins a l’eliminació europea el Madrid s’havia mogut més al capítol de jugadors. Avui dia només en té dos de tancats: Danilo i Marco Asensio, si bé aquest últim anirà cedit. Les negociacio­ns estan encaminade­s amb De Gea (Manchester United) i Reus (Borussia Dortmund). És possible que torni Casemiro. Al capítol de baixes l’única segura és la de Khedira. També són molt probables les d’Arbeloa i Coentrão. La idea també passa per desprendre’s d’Illarra, si hi ha comprador, i cedir Jesé i Lucas Silva. Tampoc no s’exercirà l’acció de compra per Chicharito. Queda per veure què passa amb Casillas. I alerta amb Bale i amb Cristiano.

 ?? JUANJO MARTÍN / EFE ??
JUANJO MARTÍN / EFE
 ?? JUANJO MARTÍN / EFE ?? La tristesa dels jugadors del Reial Madrid després de ser eliminats de la Champions dimecres a mans del Juventus
JUANJO MARTÍN / EFE La tristesa dels jugadors del Reial Madrid després de ser eliminats de la Champions dimecres a mans del Juventus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain