La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catorze morts a Kabul en un atemptat talibà contra un concert

- KABUL Redacció i agències

Els talibans han reprès els atemptats a Kabul contra els estrangers i els actes culturals que organitzen. Dimecres a la tarda van assaltar un petit hotel en un barri acomodat de la capital i van matar 14 persones. Entre els morts, de diverses nacionalit­ats, n’hi havia alguns que havien d’assistir a un concert. Un portaveu talibà va atribuir l’atemptat a un pistoler en missió suïcida.

Aquest home va entrar a la residència Park Palace a les set de la tarda de dimecres, poc abans que el cantant Altaf Hussein fes un concert de música tradiciona­l afganesa. Va disparar a discreció i es va atrinxerar durant cinc hores amb desenes d’ostatges. La policia no el va poder abatre fins a les dues de la matinada. Van morir quatre ciutadans indis, un britànic, un italià, un nord-americà, dos pakistanes­os i un kazakh, a més de quatre afganesos. Quaranta-quatre ostatges van ser rescatats.

El portaveu talibà va explicar que l’atac pretenia castigar els Estats Units i els seus aliats pel suport que brinden al president Aixraf Gani.

Els atemptats han arruïnat la vida social i cultural a Kabul. L’any passat un home bomba es va fer esclatar durant una representa­ció al centre cultural francès i va matar una persona.

Els talibans van atacar el luxós hotel Serena el març del 2014. Hi va haver nou morts, entre els quals tres nens. Dos mesos abans, un altre comando va atacar un popular restaurant libanès, molt freqüentat per la comunitat internacio­nal. Hi van morir 21 persones, inclosos tres funcionari­s de l’ONU i un de l’FMI.

La retirada de les forces internacio­nals i l’arribada del bon temps anima els talibans a intensific­ar la campanya terrorista.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain