La Vanguardia (Català-1ª edició)

...a CiU la preocupa Ciutadans

-

LM. Dolores García a irrupció de Ciutadans en el panorama polític català va preocupar inicialmen­t PSC i PP. El partit d’Albert Rivera es va endinsar en l’àrea metropolit­ana de Barcelona i va arrabassar vots a cabassos a aquestes dues forces polítiques, que, al principi, van voler creure que allò de Ciutadans era un rampell passatger del votant antinacion­alista i que amb prou feines duraria una legislatur­a al Parlament. No ha estat així i ara Rivera pot desposseir Rajoy de la majoria absoluta i tenir la clau de la política espanyola.

Però el més sorprenent és que Ciutadans comença a preocupar també CiU. Quan algunes enquestes internes de partits, així com la publicada per aquest diari, van revelar que el partit de Rivera podria aconseguir la segona posició en unes eleccions catalanes, per davant fins i tot d’ERC, es van encendre totes les alarmes a CiU.

Segons el sondeig que va publicar La Vanguardia, Ciutadans rebria 200.000 vots procedents del PP, 83.000 de CiU i 61.000 del PSC. Una radiografi­a que es pot llegir d’una altra manera: a CiU se li escaparien 83.000 vots cap a Ciutadans i 43.000 a ERC. És a dir, Rivera és ara un problema greu per a Artur Mas. Quina ha estat la conseqüènc­ia d’aquesta constataci­ó? De moment, des que Convergènc­ia disposa d’aquestes dades, les aigües baixen més tranquil·les en la sempre tempestuos­a relació amb els seus socis d’Unió.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain