La Vanguardia (Català-1ª edició)

Microsoft llançarà Windows 10 a l’estiu amb set versions diferents

- FRANCESC BRACERO Barcelona

Windows 10 va ser anunciat fa uns mesos com un únic sistema operatiu vàlid per a multitud de dispositiu­s, i el cert és que serà així, però tindrà set versions diferents, segons ha anunciat Microsoft.

Les versions de Windows 10 seran Home (casa), Mobile (mòbil), Pro (profession­al ), Enterprise (empresa), Education (educació), Mobile Enterprise (mòbil d’empresa) i IoT Core (petits dispositiu­s).

L’objectiu de Microsoft serà animar els usuaris a posar al dia els equips amb Windows 10 mitjançant actualitza­cions gratuïtes durant el primer any per a les versions anteriors del seu sistema operatiu.

Entre les principals novetats del nou Windows destaca la tornada a una estètica més familiar, l’ús de l’assistent de veu Cortana i la substituci­ó del navegador Internet Explorer per un de nou anomenat Edge, amb un logotip molt semblant al del programa actual.

Durant diversos mesos, Microsoft ha permès que els usuaris més avançats puguin utilitzar una versió de prova de Windows 10. En una iniciativa sense precedents en la companyia, l’actualitza­ció no només serà gratuïta per a molts usuaris que tenen versions oficials, sinó que també la podran obtenir les còpies pirates que ja estan instal·lades en ordinadors.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain