La Vanguardia (Català-1ª edició)

Independèn­cia i Pastorets

Els actes electorals de Trias i Collboni s’encavalque­n al cor de la Vila de Gràcia

- LLUÍS SIERRA Barcelona

Aescassos 150 metres de distància, i separats per mitja hora, els mítings de Xavier Trias i Jaume Collboni es van encavalcar al cor de la Vila de Gràcia. Mítings dels d’ara, de petit format: l’alcalde candidat de CiU, davant unes 200 persones, al Centre Moral de Gràcia; l’aspirant socialista, a la plaça d’Anna Frank, amb menys d’un centenar d’oients.

Propers en el temps i l’espai, els seus discursos van ser molt diferents. I les seves petites anècdotes, també. Collboni (que és del Baix Guinardó) va tenir el detall de reconèixer al públic que “sabem que sou militants de la república independen­t de Gràcia; en som conscients”.

Trias cita Folch i Torres i Collboni parla de la “república independen­t de Gràcia”

Trias (que és de Sarrià) no va parlar d’independèn­cia. Ni de la de Gràcia. Però ja que era en un escenari es va marcar un sorprenent “Closques de coco esclafades!”, expressió del dimoni dels Pastorets de Folch i Torres. Va explicar que algú a la seva família està emparentat amb la de l’autor català més representa­t, i que li agrada fer la cita de les closques quan és en un escenari.

Xavier Trias, després d’una primera intervenci­ó de la regidora Maite Fandos, va contestar preguntes de representa­nts del món cultural, comercial, associatiu i del voluntaria­t gracienc. Va prometre que continuari­a donant suport al teixit comercial de proximitat, els processos participat­ius, el tercer sector i els ateneus i teatres de l’exvila. Com en tots els actes electorals pels districtes, Trias ven una línia d’actuació de quatre anys que vol mantenir durant quatre anys més, amb un “govern fort”.

Collboni, després d’intervenci­ons de Guillem Espriu i Meritxell Batet, també va reivindica­r la feina feta, en aquest cas durant més anys, pels socialiste­s liderant governs d’esquerres a Barcelona. I va prometre treballar perquè CiU i PP no converteix­in Gràcia en un “parc temàtic” per a turistes com Ciutat Vella .

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain