La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vila qualifica de “notícia excel·lent” l’anunci de la llançadora a l’aeroport

- REDACCIÓN Barcelona

La decisió presa ahir pel Consell de Ministres d’assignar 220 milions a l’execució de les obres d’un tren llançadora que unirà el passeig de Gràcia i l’estació de Sants amb la T1 de l’aeroport del Prat va ser rebuda ahir amb satisfacci­ó pel Govern de la Gene- ralitat. La notícia, avançada ahir per La Vanguardia, va ser qualificad­a pel conseller de Territori i Sostenibil­itat, Santi Vila, com a “excel·lent”, perquè permetrà que d’aquí poques setmanes, el mes de juny, comencin les obres.

En unes declaracio­ns fetes al Parlament, Santi Vila va reconèixer que en aquest cas el Mi- nisteri de Foment “ha complert punt per punt”. L’objectiu és que les obres durin uns tres anys i que el tren entri en servei l’any 2018.

El Consell de Ministres ha designat a la Societat Estatal d’Infraestru­ctures del Transport Terrestre SA (SEITS) la licitació de les assistènci­es tècniques. A més, assumirà els costos de les expropiaci­ons, mentre que Adif s’encarregar­à de la direcció facultativ­a de les obres i dels contractes d’assistènci­a tècnica associats a les actuacions pendents. Les obres dels túnels i de la plataforma les assumirà l’Estat i, una vegada començades, es convocarà un concurs per ator-

El conseller assenyala que ara queda pendent la solució als problemes del servei de Rodalies

gar la construcci­ó de les vies, les instal·lacions de seguretat i elèctrica, i l’explotació del servei. Aquest fet va ser destacat pel conseller Vila, que entén que pot ser l’oportunita­t per trencar el monopoli de Renfe si l’empresa estatal no surt guanyadora en el concurs. Segons Vila hi ha dife- rents operadors ferroviari­s interessat­s a explotar aquesta línia.

Amb el tema dels accessos ferroviari­s a l’aeroport en via de solució –el febrer del 2016 l’L9 del metro connectarà les instal·lacions de la Fira, a l’Hospitalet–, la pròxima batalla és la solució dels problemes de Rodalies. “Queda pendent que el Govern espanyol remunti en l’altra assignatur­a en la qual ha suspès històricam­ent i que és Rodalies”, va dir Vila, que, no obstant això, s’ha felicitat que el Govern de Mariano Rajoy hagi licitat la redacció del projecte constructi­u de desdoblame­nt de la via del tram Parets-La Garriga de l’R3 de Rodalies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain