La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Amb els nostres reportatge­s atraiem la gent jove”

- F. PUIG Barcelona

Wild Frank, el programa d’aventures capitaneja­t per Frank Cuesta, torna aquest diumenge a Discovery MAX (21.30 h) amb cinc noves entregues rodades durant dos mesos a l’Índia i el Nepal. El repte de la nova temporada, produïda en col·laboració amb Molinos de Papel, és apropar-se a un tigre de Bengala per aconseguir un cara a cara amb Frank.

Per què us heu centrat en la recerca del tigre? Discovery MAX i la productora volien gravar al Nepal i a l’Índia. Com que és sabut que en uns manglars al sud de l’Índia hi ha exemplars d’aquest tipus de tigre, es va decidir centrar la temporada en aquest objectiu, que era més atractiu que presentar el programa amb un simple caminant per l’Índia.

I van aconseguir l’objectiu? Sí. És molt difícil gravar un tigre en llibertat. El veus, l’escoltes però no et dóna temps de gravar-lo. Al final ho vam aconseguir, després de vint dies intensos.

Va tenir un seriós contratemp­s amb una serp que li va escopir verí a la cara causant-li diverses ferides. Per a mi va ser una passada ser a Àsia i a l’Índia, la zona del món on hi ha més serps. Però, eslar, si agafes 30 serps, al final dos o tres t’acaben mossegant. El que va passar amb una d’elles va ser una cosa inesperada perquè els escurçons no escupen verí però estava intentant que ensenyés les dents, vaig pressionar una miqueta més del que devia i va sortir un raig de verí que em va anar a l’ull i a la boca. Van ser tres dies que vam parar i vaig estar bastant fotut, però ara ja estic totalment recuperat.

Amb quina situació s’ha divertit més durant aquesta experiènci­a? Sobretot poder relacionar-te amb cultures diferents, encara que per a mi el millor és poder estar a la selva i veure tota mena d’animals. És el que m’enduc de tot arreu on vaig.

Dues setmanes després de rodar, un tràgic terratrèmo­l va assolar el Nepal. Una situació molt trista, perquè ara se’ls ajudarà moltíssim però d’aquí a dos mesos s’haurà oblidat i molta gent es morirà de fred aquest mateix any.

Viure al límit, ho considera una passió o una feina? És una feina. El que jo faig tampoc és viure al límit. Realment els límits te’ls poses tu. Fas bogeries però són bogeries controlade­s.

Es transforma amb una càmera al davant? Sóc igual davant i darrere. No sóc una persona que s’hagi criat en televisió.

Què opina sobre les crítiques que consideren que els seus programes desvirtuen el documental de naturalesa? Hi ha gent que fa reportatge­s de na- turalesa molt científics però el que gravem nosaltres són reportatge­s d’aventures on surten animals. Alguns protesten assenyalan­t que estem destrossan­t aquest tipus de documental­s però han passat trenta anys des de Félix Rodríguez de la Fuente i ningú no era capaç de captar l’atenció de la gent jove. En lloc de criticar, haurien d’enganxar-se a nosaltres i utilitzar aquesta fama perquè els seus reportatge­s es donessin més a conèixer. A mi m’agraden els documental­s sobre naturalesa com Guadalquiv­ir, que és espectacul­ar, però no creen el mateix interès perquè som al 2015 i la gent busca altres coses.

 ?? DISCOVERY MAX ?? Frank Cuesta, en una de les seves trobades amb una serp
DISCOVERY MAX Frank Cuesta, en una de les seves trobades amb una serp

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain