La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gegant del piano

- JAUME RADIGALES

Obres de: J.S. Bach, Haydn, Beethoven, Franck i Chopin Lloc i data: Palau de la Música (13/V/2015) Perahia ja és una llegenda viva del piano. La seva ombra gegantina està cisellada per feina constant i voluntario­sa, i ha hagut de lluitar contra les adversitat­s que en alguns moments li han fet aturar la carrera. Sempre n’ha sortit victoriós demostrant que en la música els miracles són possibles.

Miraculose­s són les interpreta­cions en el seu concert a Palau 100. La primera part, llarga, va servir per fer una mica d’història, des del Bach de la sisena de les Suites franceses fins a la cèlebre Sonata núm. 14 de Beethoven, passant per dos Haydn: la Sonata en la bemoll i les Variacions en fa menor. La seva digitació és prodigiosa, pels atacs contrastat­s a sobre del teclat i pel sentit lligat, cantabile, de les frases que exposa. Meravellos­a pulsació amb tempi dinàmics i més aviat ràpids.

A la segona part va interpreta­r el Preludi, Coral i Fuga de César Franck i l’Scherzo op. 20 de Chopin. Hi va desplegar el vessant dramàtic i narratiu, amb un sentit discursiu resseguibl­e. Tres bisos van coronar una vetllada davant un dels gegants del piano dels nostres dies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain