La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primer ‘match-ball’ blaugrana

Anul·lada la vaga, el FC Barcelona podria proclamar-se campió diumenge al Vicente Calderón

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

D’ençà que el dia 12 va batre el Bayern per 3-0, un resultat que pràcticame­nt li garantia la final de la Champions, el Barcelona ha encadenat una successió d’episodis profitosos. Dissabte es va imposar a la Reial Societat i el Madrid, que va empatar contra el València, va quedar distanciat a quatre punts a la Lliga. Dimarts va segellar a Munic el passaport per a Berlín i l’endemà va saber el seu rival, el Juventus, que va eliminar l’arxirival. La setmana més negra de l’entitat blanca ha estat la més lluminosa del Barça. “Estem vivint en el barcelonis­me moments de molta felicitat”, va dir el president Josep Maria Bartomeu en un acte públic.

L’aturada impulsada per la Federació Espanyola amenaçava de complicar les coses, però ahir es

LA LESIÓ Luis Suárez, que es va retirar a Munic, té una sobrecàrre­ga muscular i és dubte per al Calderón BARTOMEU “Si treballem fort i estem units aquest cicle es pot allargar 10, 12 o 20 anys més”

va desconvoca­r i diumenge a les set de la tarda rodarà la pilota al Calderón en un partit encomanat a Undiano Mallenco, col·legiat d’infaust record. L’equip de Luis Enrique necessita guanyar al camp de l’Atlètic o adjudicar-se els mateixos punts que el Madrid, que juga a la mateixa hora a casa d’un Espanyol que encara conserva el somni europeu. És el primer match-ball per al Barcelona, en la penúltima jornada de la competició, i la dinàmica de l’equip és prometedor­a: cinc victòries consecutiv­es en la competició, amb 20 gols i cap d’encaixat. Però la participac­ió de Luis Suárez està en dubte. El davanter es va retirar al descans del partit de Munic, ahir no va poder exercitar-se i el club va comunicar que té una sobrecàrre­ga als isquiotibi­als de la cama esquerra que requerirà feina de fisioteràp­ia.

L’estat anímic del Madrid després d’acomiadar-se de la Champions i pràcticame­nt també de la Lliga no seria òptim per visitar Cornellà. Si no guanya o no suma els mateixos punts que el Madrid, el Barça s’haurà d’esperar al dissabte següent, contra el Deportivo, per confirmar el primer títol de la temporada. “Vénen dies emocionant­s –va anunciar Bartomeu–, el Barça no s’atura. Crec que viurem tots l’emoció, la il·lusió del que tenim davant. Gaudim-ne. Si treballem fort i anem units aquest cicle pot allargar-se 10, 12 o 20 anys més”.

 ?? MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA ?? Somriures entre els brasilers Neymar, Douglas i Rafinha, i el francès Mathieu, en l’entrenamen­t d’ahir a Sant Joan Despí
MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA Somriures entre els brasilers Neymar, Douglas i Rafinha, i el francès Mathieu, en l’entrenamen­t d’ahir a Sant Joan Despí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain