La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Audiència rectifica: el cas Neymar continua endavant

La Sala Penal al·lega que es va cometre un error material

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

El procés contra el Barça pel cas Neymar no està suspès i no ho ha estat mai. Ho va aclarir ahir l’Audiència Nacional mitjançant un decret de la secretària de la sala penal en què rectifica el contingut d’una diligència d’ordenació anterior en què per “error” es va fer constar que la causa havia quedat en suspens. Aquella diligència tenia com a finalitat “substancia­r el recurs d’apel·lació” que el Barça havia formulat contra resolucion­s del jutge Pablo Ruz.

Aquest recurs, que té diversos aspectes, està pendent davant la sala penal, cosa que va facilitar la confusió. Els advocats del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, del seu antecessor Sandro Rosell i del mateix FC Barcelona com a persona jurídica considerav­en justa i convenient la paralitzac­ió del procés mentre l’Audiència no resolgui aquestes impugnacio­ns, perquè en depèn que el cas continuï en aquesta instància judicial o bé es traslladi a un

LA CORRECCIÓ La secretària que va donar per suspès el procés explica que la diligència havia de dir el contrari

PA N O RA M A jutjat de Barcelona. I també en depèn que es mantinguin o no les actuals imputacion­s, que en substància es refereixen a presumptes delictes fiscals relacionat­s amb el fitxatge de Neymar. Es tracta, per tant, de qüestions essencials per a la marxa del procés. La sala penal abordarà aquests recursos el proper dia 22.

Mentrestan­t, el procés continua. I l’última resolució, d’especial rellevànci­a, ha estat l’adoptada pel magistrat José de la Mata, successor de Pablo Ruz a l’Audiència Nacional, consistent a obrir la fase de judici oral. La interlocut­òria del jutge De la Mata va sorprendre els lletrats del Barcelona perquè creien que el procés estava suspès i que s’havia obert un parèntesi. I com que reforçant aquesta creença hi havia aquesta diligència de la sala penal, on així es feia constar explícitam­ent, ha calgut que la secretària d’aquesta instància aclareixi l’error que s’ha comès.

“A la diligència d’ordenació que ara es rectifica –diu el nou decret de la secretària– és clar que s’ha produït un error, ja que el que es volia acordar era la no-suspensió del curs del procedimen­t”. La sala penal fa constar que el magistrat Pablo Ruz ja havia deixat clar en resolucion­s anteriors que no aturava el procedimen­t.

Aclarit aquest incident processal, el més important és que els recursos s’analitzin i es resolguin. D’això sí que en depenen totes les qüestions essencials del procés contra el Barça.

EL PAS CRUCIAL La sala penal decidirà ben aviat si el cas Neymar es queda a l’Audiència i es mantenen les imputacion­s

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Enciclopèd­ic. Autors i directius en la presentaci­ó del ‘Gran diccionari dels jugadors del Barça’, recopilato­ri dels més de 2.200 futboliste­s que han jugat amb el primer equip
LLIBERT TEIXIDÓ Enciclopèd­ic. Autors i directius en la presentaci­ó del ‘Gran diccionari dels jugadors del Barça’, recopilato­ri dels més de 2.200 futboliste­s que han jugat amb el primer equip

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain