La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern espanyol redueix els ajuts del nou PIVE a 1.500 euros

- BARCELONA Redacció

El Consell de Ministres va aprovar ahir la nova edició del pla PIVE, la vuitena, que incentiva la compra d’un cotxe nou a canvi de desballest­ar-ne un de més de deu anys d’antiguitat. La principal novetat és que l’import dels ajuts es redueix, dels 2.000 euros del pla anterior, a 1.500 euros ara, aportats a parts iguals pel Govern i les marques automobilí­stiques. Això sí, s’ha augmentat la dotació pressupost­ària, fins a 225 milions d’euros, amb la qual en principi es podria complir l’objectiu que el pla duri fins a finals d’any, això és, fins al final de la legislatur­a, tal com re- clamaven les organitzac­ions del sector, que recorden que els recursos del PIVE 7 es van esgotar pràcticame­nt abans que es posés en marxa la tramitació burocràtic­a dels ajuts.

El sector dóna per fet que aquesta serà l’última edició del PIVE, que a Brussel·les està despertant recels i que al si del mateix Govern espanyol ha causat certes dissension­s. La vicepresid­ent del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va explicar que una vegada concloses totes les edicions del PIVE, s’hauran reemplaçat prop de 185.000 vehicles. I va afegir que això haurà permès estalviar 412 milions de litres de combustibl­e, la impor- tació de més de 2,5 milions de barrils de petroli i l’emissió de 850.000 tones de CO .

Tot i que amb caràcter general els ajuts són de 1.500 euros, en els casos de famílies nombroses que adquireixi­n vehicles de més de cinc places i de discapacit­ats de mobilitat reduïda l’ajuda es manté en 3.000 euros, també a parts iguals entre el Govern i la marca automobilí­stica.

Segons l’organitzac­ió de fabricants Anfac, el PIVE 8 tindrà un impacte de 3.400 milions d’euros sobre l’economia espanyola per l’efecte arrossegam­ent que té l’automòbil sobre altres sectors i per l’augment de la recaptació fiscal que comporta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain