La Vanguardia (Català-1ª edició)

El benefici de Telefónica es dispara a 1.802 milions

L’operadora recupera el lideratge gràcies a la venda d’O2

- LALO AGUSTINA Barcelona

Telefónica va multiplica­r per 2,6 el seu benefici el primer trimestre de l’any, fins als 1.802 milions d’euros, amb la qual cosa va recuperar la primera posició del rànquing espanyol per guanys, seguida de prop per dos bancs: el Santander i el BBVA, que van guanyar 1.717 milions i 1.536 milions fins al març, respectiva­ment. L’increment dels resultats de l’operadora es va basar, això sí, en la venda de la filial britànica de telefonia mòbil O2 al març, operació que va aportar al resultat net 1.185 milions per impostos diferits. De fet, el resultat de les operacions continuade­s va caure un 24%.

L’operadora va ingressar 11.543 milions en el trimestre, un 12,6% més, mentre el resultat brut d’explotació va millorar un 7,7% i va sumar 3.618 milions. El president del grup, César Alierta, va explicar ahir que les xifres del primer trimestre “reflecteix­en un sòlid inici del nou cicle de creixement de Telefónica” i va subratllar que la companyia manté els seus objectius per al 2015 i el 2016, en què es va comprometr­e a pagar 0,75 euros de dividend per acció i es va marcar com a objectiu elevar els ingressos un 7% i un 5%, respectiva­ment.

A 31 de març, el deute financer net del grup era de 45.627 milions, 540 milions superior al del tancament del 2014, segons la companyia, que en la presentaci­ó de resultats davant els analistes va avançar que amb la venda d’O2 reduirà el deute en 13.897 milions i així el situarà en 31.750 milions. Això suposa gairebé la meitat dels prop de 60.000 milions que devia Telefónica a mitjans del 2012. L’operadora s’ha esforçat els últims anys per millorar el seu balanç. De fet, ha tancat fa poc dues ampliacion­s de capital, una de les quals al Brasil, per finançar la compra de GVT i mantenir un equilibri en el seu passiu.

El conseller delegat de Telefónica, José María Álvarez Pallete, va reiterar ahir la intenció de la

El grup, que ha reduït el deute gairebé a la meitat en tres anys, confirma els seus objectius per al 2015

companyia d’aconseguir creixement d’ingressos aquest any a Espanya, on veu la companyia en la “bona direcció”. El número dos del grup va dir que preveu assolir aquest objectiu –créixer– “tan aviat com sigui possible”.

Pallete es va mostrar a més satisfet de l’activitat comercial al país, l’estabilitz­ació dels ingressos per client, la bona marxa de Fusión –el seu paquet integrat de serveis de telefonia, banda ampla i continguts– i la reducció de la taxa de cancel·lació de clients. Quant a la regulació –i després de les polèmiques amb la CNMC per diversos expedients–, el directiu va indicar que mantenen una significat­iva interacció amb l’organisme regulador i va assenyalar que els seus plans d’inversió en fibra dependran del panorama competitiu que es dibuixi i que se centraran en aquelles regions que permetin rendibilit­zar inversió.

Respecte a Canal+, Pallete va afirmar que s’esperen “sinergies” en continguts amb l’operació no només a Espanya. “Inclourem el contingut a totes les plataforme­s que tenim dins del grup. Per tant, des del punt de vista del contingut no només sumarem clients a Espanya, sinó també a Llatinoamè­rica, va afegir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain