La Vanguardia (Català-1ª edició)

CaixaBank prepara un ajust de 400 persones

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

CaixaBank ha convocat els sindicats a una reunió dilluns vinent per tractar sobre acomiadame­nts col·lectius, mobilitat geogràfica i modificaci­ó de les condicions de treball, segons va confirmar ahir l’entitat. Fonts sindicals van dir que el banc pretén ajustar la plantilla als territoris on tenia més presència l’absorbida Banca Cívica: es- sencialmen­t Andalusia, Canàries i en menys mesura Navarra. Les mateixes fonts van dir que l’ajust podria ser via expedient de regulació d’ocupació (ERO) i podria afectar unes 400 persones. Com és habitual en els processos d’ajustos de CaixaBank, l’entitat pretén dur a terme la retallada mitjançant baixes incentivad­es i prejubilac­ions.

En paral·lel a la retallada d’ocupació als territoris on era forta Banca Cívica, CaixaBank, que presideix Isidre Fainé i dirigeix Gonzalo Gortázar, necessita incorporar personal en altres territoris, com Catalunya. Per això, l’entitat oferirà mobilitat geogràfica als treballado­rs.

En relació amb les prejubilac­ions, fonts sindicals van explicar que actualment es poden acollir a aquesta mesura els treballado­rs nascuts el 1957 (els que ara tenen 58 anys) o abans. En les negociacio­ns que s’obriran dilluns vinent es podria plantejar la possibilit­at d’avançar l’edat de jubilació per als nascuts el 1960 (55 anys) o abans.

Totes aquestes mesures i plantejame­nts s’hauran de concretar dilluns a la priomera reunió negociador­a. Fonts sindicals van explicar que cal esperar a conèixer els detalls precisos del pla i com es pot negociar per minimitzar l’impacte sobre la plantilla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain