La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pimec defensa que créixer no és imprescind­ible i ha de prevaler la rendibilit­at

- BARCELONA Europa Press

Créixer no és imprescind­ible i no ha de ser una obligació, sinó que ha de prevaler la rendibilit­at. Aquesta és una de les conclusion­s dels participan­ts en la jornada organitzad­a ahir per Pimec amb el títol “La pime: Créixer per competir?’”.

El director de l’Observator­i de la Pime de Pimec, Modest Guinjoan, que va resumir les conclusion­s de la jornada, va assenyalar que les empreses han de créixer “si en tenen necessitat”, però si estan còmodes en el seu entorn de mercat i guanyen diners, no han de créixer necessària­ment.

En la jornada va participar el director general de Bon Preu, Joan Font, que va subratllar que l’element fonamental és la rendibilit­at: “Les empreses familiars no hem de créixer per créixer, és molt perillós perdre de vista la rendibilit­at”. En la mateixa línia el conseller delegat del Grup Borges, Josep Pont, va afirmar que créixer hauria de ser l’evolució natural de qualsevol empresa, però si es perd la rendibilit­at pot ser un “desastre”.

També va participar-hi Enric Casi, de Mango, que va explicar les diferents fases de creixement del grup de moda i va afirmar que actualment està en fase de consolidac­ió perquè “difícilmen­t es pot estar creixent i ser molt eficaç alhora”. El president de Relats, Pere Relats, va afirmar que les claus del creixement de la companyia han estat la reinversió dels recursos, la innovació de processos i productes i l’obertura de nous mercats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain