La Vanguardia (Català-1ª edició)

“És més punxant un bon sarcasme que un insult”

-

Tan bé com anaven Las mañanas Vaig agafar el programa l’any 2013 amb un 5% de quota de pantalla i el vaig deixar amb un 16,4% aquest març passat, quan em van apartar. Per què el van apartar? Això ho hauria de preguntar als responsabl­es de la cadena.

El van acusar de no ser objectiu. Em quedo amb el que em diu la gent pel carrer: “Quina llàstima, et trobo a faltar, eres la meva alegria, el meu programa, quan tornes?”.

A qui ha provocat maldecaps? No ho sé pas. Va ser després de dir que el ministre Margallo era als toros després de la matança d’espanyols al museu de Tunis.

I era veritat? Em va acusar de mentir, però tinc la foto: mira.

Primera fila, sí. Més coses deu haver dit... Informava cada matí del que preocupa la gent, segons el CIS: cinc milions d’aturats, corrupció... Amb participac­ió directa de preferenti­stes, desnonats...

No devia pas fer gaire gràcia a Moncloa... Informo del que passa i dic la veritat. Aquest és el meu límit: la veritat. Ningú no ha pogut demandar-me mai per mentir.

D’on ve, vostè? De quinze anys d’informar a la ràdio, a l’Hoy por hoy de Gabilondo i Francino.

Què li va semblar saltar a la tele? Una oportunita­t periodísti­ca excitant.

Quin tret distintiu reivindica? La naturalita­t, el llenguatge espontani, clar i senzill. I l’amenitat: no donar la llauna.

Doni’m un exemple del primer. Si el Govern diu “recàrrec de solidarita­t temporal”, jo dic “els impostos pugen”. Si el Govern diu “mobilitat exterior”, jo dic “emigració”. Ben simple.

I un exemple del segon. Utilitzo la ironia, l’humor... És més punxant un bon sarcasme que no pas un insult. I vaig fitxar col·laboradors amb gràcia i discurs.

Sor Lucía Caram, Miguel Ángel Revilla... Molt crítics amb el Govern. D’altres no tant: José Apezarena, Melchor Miralles, Inocencio Arias...

I convidava molt Pablo Iglesias... Amb orgull periodísti­c et dic que en el meu primer programa de Las mañanas, el 2013, vaig convocar a la taula de debat sis joves polítics llavors molt desconegut­s: Pedro Sánchez

 ?? KIM MANRESA ??
KIM MANRESA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain