La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esquivar el candidat

Díaz evita Sánchez i marxa a Astúries aprofitant la visita del líder del PSOE a Andalusia

- JUAN CARLOS MERINO Madrid

Susana Díaz, presidenta de la Junta d’Andalusia, ha preferit desplaçar-se a Avilés en lloc d’anar al míting malagueny de Pedro Sánchez.

La vella comèdia de Disney Tu a Boston y yo a California es podria traslladar a la insòlita situació que ahir va viure Pedro Sánchez com a Tu a Màlaga i jo... a Avilés.

El líder del PSOE va culminar ahir la seva segona i intensiva jornada de campanya a Andalusia. Una autèntica immersió: si el dia anterior va córrer per les províncies de Granada i Jaén, ahir es va fer de dia a Cadis, on va visitar la factoria de Navantia i es va reunir amb col·lectius i agents econòmics i socials; després va fer un fino a la fira de Jerez, posteriorm­ent un cafè a Algesires i, ja a mitja tarda, una orxata al carrer Larios de Màlaga entre una multitud que l’aplaudia i algunes protestes pels incomplime­nts de la Junta d’Andalusia, abans de protagonit­zar el míting de la jornada.

Per primer cop en aquesta campanya Sánchez no va estar escortat del líder autonòmic socialista correspone­nt, en aquest cas la secretària general del PSOE andalusa, Susana Díaz. La també presidenta de la Junta en funcions continua entossudid­a a fer gestos lletjos i insolèncie­s a Sánchez, per evidenciar el seu distanciam­ent. Al matí, Díaz va patir una nova negativa a la seva investidur­a al Parlament andalús. Però a la tarda se’n va anar ni més ni

Sánchez es mostra convençut que al final coincidira­n, però Díaz no li ha assegurat res

menys que a Avilés per impulsar la campanya de l’aspirant a la reelecció a la presidènci­a d’Astúries Javier Fernández.

I això que Fernández va ser un dels grans perjudicat­s per Díaz al congrés del PSOE que va guanyar Sánchez fa tot just deu mesos. Díaz va demanar per a ella la presidènci­a del consell territoria­l del PSOE que tenia Fernández, ia Sánchez no li va quedar cap més remei que transigir. En contrapart­ida, va crear un nou consell de transició energètica i va posar al capdavant a Fernández, que no obstant això va sortir furiós d’aquell congrés.

Sánchez, una vegada més, va encaixar ahir amb esportivit­at la insolència de Díaz. Fins i tot li va dedicar un afectuós missatge: “Tot el meu suport a Susana Díaz. Aviat hi haurà govern socialista malgrat les minories de bloqueig”. I va dir que està “convençut” que al final coincidirà amb Díaz en aquesta campanya. Podria ser dimecres vinent, quan Sánchez protagonit­zarà un míting a Sevilla. Però Díaz no li ha assegurat res.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain