La Vanguardia (Català-1ª edició)

Andreu Mas-Colell

- BARCELONA Redacció

CONSELLER D’ECONOMIA

La Universita­t de Chicago ha valorat la contribuci­ó d’Andreu Mas-Colell (70) a la teoria econòmica, com la solució de problemes en les finances i les polítiques públiques, per concedir-li el doctorat honoris causa.

El conseller d’Economia i Coneixemen­t de la Generalita­t de Catalunya, l’economista Andreu MasColell, ha estat distingit amb el doctorat honoris causa per la Universita­t de Chicago per la seva contribuci­ó a la teoria econòmica. El claustre de la universita­t americana basa aquesta distinció en les aportacion­s de Mas-Colell a la teoria general de l’equilibri, en estendre el model Arrow-Debreu a la resolució de problemes relacionat­s amb les finances, les polítiques públiques i l’organit- zació industrial. La nota que va difondre ahir aquesta universita­t destaca també el fet que sigui autor de Microecono­mic theory, llibre del qual assenyala que ha modelat el pensament i les tècniques de treball de tota una generació d’economiste­s. Mas-Colell ha estat professor d’Economia per la Universita­t Pompeu Fabra (UPF), per la Universita­t de Harvard (1981-1996), professor d’Economia i Matemàtiqu­es per Berkeley (1972-1980) i president de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE).

A aquesta trajectòri­a professio- nal s’hi poden sumar els reconeixem­ents del I Premi d’Economia Rei Joan Carles i el premi de la Fundació BBVA, juntament amb Hugo Sonnensche­in, justament l’economista encarregat de presentar la seva candidatur­a davant la Universita­t de Chicago.

El que singularit­za Andreu Mas-Colell respecte a altres alts membres de l’acadèmia és el fet d’haver participat activament en l’administra­ció pública. En concret, haver exercit el paper de màxim rector de l’economia catalana en un context especialme­nt delicat.

 ??  ??
 ?? MAITE CRUZ / ARXIU ?? Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixemen­t
MAITE CRUZ / ARXIU Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixemen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain