La Vanguardia (Català-1ª edició)

Conseqüènc­ies blanques

- CARLOS NOVO Madrid

Carlo Ancelotti ja ha informat a la seva plantilla que no continuarà i que rescindirà l’any de contracte que li queda amb el Reial Madrid, que ha pensat en Rafa Benítez, actual entrenador del Nàpols, com a primera opció per substituir l’italià.

El Reial Madrid ha convocat Carlo Ancelotti a una reunió a començamen­ts de la setmana que ve per negociar la seva marxa. El tècnic italià ja ha informat la plantilla que no continuarà i que rescindirà l’any de contracte que li queda. Ancelotti estudia una oferta del Milan, tot i que també és possible que s’agafi un any sabàtic. La primera opció que considera ara el club per substituir Ancelotti és Rafa Benítez, actual entrenador del Nàpols.

Format al seu dia a La Fábrica com a entrenador de la Castella i segon de Vicente del Bosque al primer equip, Benítez ja ha comunicat al Nàpols que no renovarà, ha rebutjat una oferta del West Ham i negociarà amb el Madrid a partir de l’1 de juny, quan s’acabi la Lliga italiana. Tècnic obsessiu i metòdic, Benítez té com a èxit més gran una Champions guanyada amb el Liverpool el 2005, precisamen­t al Milan d’Ancelotti després d’igualar un 3-0 i imposar-se als penals.

Benítez és un entrenador que prioritza la defensa, poc amic de les estrelles, i ja ha començat a rebre el rebuig de l’afició a les xarxes socials, que li retreuen l’estil de joc defensiu i el furibund antimadrid­isme de la seva etapa al València. En totes les enquestes dels mitjans digitals, Benítez era un dels menys valorats entre els entrenador­s proposats, molt per ensota d’Ancelotti mateix, de Jürgen Klopp o fins i tot d’Unai Emery o de Michel.

Els jugadors del Reial Madrid prefereixe­n que es quedi Ancelotti. Ho han expressat pesos pesants de la plantilla, com Sergio Ramos, ara mateix el futbolista amb més influència en el vestidor blanc.

La negociació amb Rafa Benítez la va iniciar per part del Madrid José Ángel Sánchez, la mà dreta de Florentino al club i l’únic director general a l’organigram­a des que va ser acomiadat Jorge Valdano per imposició de José Mourinho.

Manuel García Quilón, l’agent de Rafa Benítez, va confirmar ahir que el seu representa­t “estaria encantat d’anar al Reial Madrid, tot i que ara per ara no hi ha res, només un rumor generalitz­at”.

Florentino Pérez ja va intentar fitxar Benítez fa uns anys. Llavors el tècnic madrileny es va estimar més mantenir el compromís amb el Liverpool. García Quilón porta la representa­ció d’Álvaro Arbeloa i d’alguns exmadridis­tes, com Diego López, Raúl Albiol, José Callejón i Javi García.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain