La Vanguardia (Català-1ª edició)

...lacampanya començarà dilluns

-

QM. Dolores García ui pensi que la campanya electoral està a punt de finalitzar s’equivoca. De fet, començarà dilluns vinent. Sobretot a Catalunya.

El Govern d’Artur Mas i CiU ja tenen plans per a l’endemà de les eleccions municipals perquè les catalanes són a la cantonada. No hi haurà temps ni de digerir els resultats del 24 de maig.

El president de la Generalita­t ja té previst anar confeccion­ant una llista electoral que incorpori personatge­s de la societat civil per presentar una candidatur­a més enllà de les sigles de CiU, fins i tot prescindin­t de les sigles de CiU si pot ser. A més, el Govern i Convergènc­ia s’abocaran a l’enfrontame­nt amb l’Executiu de Rajoy, sobretot tenint en compte que últimament el Gabinet del PP els aporta molta munició (des de les actuacions de Wert fins als enrenous de Rodalies).

Per l’altre flanc, CiU obrirà a partir de dilluns una disputa amb ERC pel mateix electorat que pot portar les dues forces a un xoc desagradab­le. El primer assalt es produirà quan Convergènc­ia insisteixi a ressuscita­r la idea de la llista unitària per a les eleccions catalanes sabent que Esquerra tornarà a resistir-s’hi.

Aquestes municipals són com l’entrenamen­t dels partits catalans per configurar la pole position de la cursa prevista per al 27 de setembre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain