La Vanguardia (Català-1ª edició)

La batalla de Sant Vicenç

-

Iñaki Ellakuría Davant el casal d’avis Can Ros, un grup de jubilats debaten vivament. En ser interrompu­ts per l’enèsim periodista que ronda aquests dies per Sant Vicenç dels Horts –mai aquest municipi no havia rebut tanta atenció mediàtica (avantatges o peatges de tenir com a alcalde Oriol Junqueras)– el miren primer amb desconfian­ça; però no triguen a opinar sobre el líder republicà.

“És un bon paio, molt educat, però no apareix mai per l’Ajuntament, ni va als plens”, lamenta en Francisco, un veterà militant comunista.

La resta del grup assenteix amb el cap, mentre assenyala el cartell electoral del candidat del PSC: la imatge d’una cadira buida és acompanyad­a per la llegenda “L’alcalde que no hi es”.

Provocador­a campanya que sembla haver arribat a una part dels ciutadans d’aquest municipi, vell bastió del PSUC i d’ICV, on l’atur –un 20%, el més alt del Baix Llobregat– ja s’ha convertit en tot un problema estructura­l.

El PSC sap, a més, que el 24-M es dirimeix a Sant Vicenç dels Horts alguna cosa més que l’alcaldia. Dimecres va ser Carme Chacón qui va acompanyar el jove candidat, Miguel Comino, i avui és Miquel Iceta qui passeja pel centre del poble per cridar l’atenció sobre les “peculiarit­ats” de Junqueras.

Adverteix, per exemple, que al balcó de l’Ajuntament el republicà no té penjada l’estelada, malgrat que “predica tant”, com tampoc no apareixen les sigles d’ERC al seu cartell electoral.

“Aquí Junqueras té un discurs molt diferent del que fa a TV3, el poble no és independen­tista”, afirma un jove davant el bar La Quimeta, un dels punts neuràlgics. No té clar el seu vot.

Al contrari que la Montserrat, propietàri­a d’una cèntrica sabateria: “Vaig votar per Junqueras i ho tornaré a fer, treballa molt pel poble”, assegura. La batalla de Sant Vicenç encara sembla, doncs, oberta.

 ?? ROSER VILALLONGA ?? Miquel Iceta amb una veïna de Sant Vicenç dels Horts
ROSER VILALLONGA Miquel Iceta amb una veïna de Sant Vicenç dels Horts
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain