La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No volia acabar la campanya sense passar per Reus”

-

“Reus no estava inicialmen­t previst en el meu programa, però als responsabl­es de la campanya els vaig dir que no volia acabar-la sense passar per Reus”. I vint-iquatre hores abans que la campanya de les eleccions municipals arribés al final Artur Mas va estar a la capital del Baix Camp. Tota una declaració d’intencions per part del president de la Generalita­t, en suport de la gestió que està duent a terme CiU per fer front al cas Innova, heretat de l’etapa de govern del PSC, però que en alguns moments se li ha girat en contra. El líder de CiU sempre ha defensat, i ahir ho va tornar a fer, que tota la responsabi­litat és del PSC, i això és el que pensa defensar necessària, com és posar ordre a la casa de tots”, va remarcar el líder de CiU en un acte amb representa­nts del món empresaria­l de la capital del Baix Camp.

Un escenari que Artur Mas va aprofitar per demanar que la ciutadania de Reus renovi el suport a Carles Pellicer a fi que pugui acabar la feina començada, després que fos el mateix alcalde i candidat a la reelecció el que reclamés quatre anys “per acabar també en el ple específic sobre l’afer que el Parlament durà a terme una vegada superada la cita del 24-M. De moment, el suport el va donar en persona a Reus, i també a Cambrils –municipi igualment objecte d’escorcoll arran del mateix cas Innova–, en suport de l’alcaldessa i candidata Mercè Dalmau. de posar ordre”. La petició del vot la va fer el president de la Generalita­t cridant a la concentrac­ió del vot, en aquest cas a CiU. “L’acumulació de molts vots en la mateixa direcció és el que acaba donant força, i això val tant per a Reus en particular com per a Catalunya en conjunt”, va esgrimir el líder de CiU, en clara referència també a les eleccions catalanes del 27 de setembre que ve, que a la pràctica suposa la primera referència directa a concentrar el vot sobiranist­a i, per tant, a no dispersar-lo entre ERC i la CUP.

Reus és, en definitiva, una altra de les places emblemàtiq­ues que CiU considera que no es pot permetre el luxe de perdre, i menys quan no se sent gens culpable del cas Innova, sinó víctima. Un municipi que aquests quatre anys ha governat juntament amb PP: un pacte discutit, sobretot arran de les posicions del partit de Mariano Rajoy respecte a Catalunya, i que li agradaria no haver de tornar a repetir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain