La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els partits afegeixen un toc electoral a les queixes per l’avaria

- REDACCIÓ Barcelona

En plena campanya electoral, la majoria de partits polítics catalans van reclamar responsabi­litats a Adif i al Ministeri de Foment, i en menor mesura alguns a la Generalita­t, per l’avaria d’ahir. La coincidènc­ia electoral va marcar el to de les queixes i reclamacio­ns.

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i candidat a revalidar el càrrec, va dir que la fallada “és una demostraci­ó de coses que no van bé i que no aniran bé mentre això depengui de l’Estat”. Trias va afirmar que reclamarà les inversions necessàrie­s formalment, per carta, a la ministra Ana Pastor, però aquesta li va replicar dient que “mentre tots els espanyols financen la meitat del bitllet de tots els ciutadans que utilitzen Rodalies, d’altres l’únic que han posat a Rodalies de Barcelona és el nom”.

Oriol Junqueras (ERC) va afirmar que no es podrà canviar d’operador fins que no s’aconseguei­xi la independèn­cia, i el seu candidat a Barcelona, Alfred Bosch, va afegir que aquest és “el cost de pertànyer a l’Estat espanyol”.

Al front contrari, Alicia Sánchez Camacho (PP) va defensar la inversió del Govern central a Rodalies a diferència de la Generalita­t, “que actua amb deslleial- tat, no inverteix ni un euro i l’únic que ha fet és canviar-li el nom”. El candidat del PP a Barcelona, Alberto Fernández, va qualificar d’inacceptab­le l’avaria i va afegir que “Adif ha de donar una explicació immediata, però vull recordar que qui posava publicitat als mitjans sobre les inversions a Rodalies era la Generalita­t”.

Jaume Collboni, candidat socialista, va reclamar a l’alcalde Trias que es posi “al capdavant d’aquesta crisi de transport i que exigeixi responsabi­litats”. El primer se-

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain