La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un camaleó a la caça del triplet

- EUSEBIO VAL Roma. Correspons­al

Una altra gran injecció de moral per al Juventus de cara a Berlín. La treballada victòria (2-1 a la pròrroga) de l’equip torinès contra el Lazio, a la final de la Coppa Italia, abans-d’ahir a Roma, li aplana el camí per encarar el duel europeu amb el Barcelona amb el màxim d’autoestima. Aquest és el sentiment general entre els analistes del calcio, desitjosos que l’èxit dels bianconeri a Europa serveixi de revulsiu i torni a tot el futbol italià la confiança després d’uns anys grisos marcats per la debilitat financera, la poca afluència als estadis i els periòdics escàndols sobre partits arreglats i apostes corruptes.

“El Juventus arriba en les millors condicions possibles al partit més important de la temporada”, va dir el comentaris­ta de la RAI (en al·lusió a la final de la Champions del 6 de juny), quan va concloure la pròrroga a l’estadi olímpic romà. En efecte, fa dies que els homes de Massimilia­no Allegri viuen en una doble realitat: la conclusió victoriosa dels campionats al seu propi país i la preparació mental per al repte de més envergadur­a que afronten a la capital alemanya. El desè títol de copa, després de passar gana 20 anys, infon optimisme.

“El triplet ja no és una utopia”. Així començava l’editorial d’ahir, en portada, de La Gazzetta dello Sport, tot i que advertia que comencen “els 17 dies més llargs de la temporada”, els que falten per al partit contra el Barça. Pel principal diari esportiu italià, el Juventus aquest any té la sort de cara “i convé aprofitar-la”. “Hi ha temporades que són camins verds i plens de flors per collir –escriu el cronista de La Gazzetta–. No ho pot evitar ningú. La Juve té set vides, com Tévez té set pulmons. I Allegri sembla destinat a ser un entrenador de rècord”.

El Juventus no va fer un partit brillant dimecres contra el Lazio, però sí que va tornar a demostrar la seva capacitat de sacrifici, solidesa i efectivita­t en els moments clau, al davant i al darrere, ajudat per aquesta fidelitat de la deessa Fortuna. En menys de 7 minuts, gràcies a l’acrobàcia de qui abans d’ahir era el capità, el defensa Chiellini, els bianconeri van aconseguir igualar un partit que se’ls havia fet costa amunt amb el gol matiner de Radu, que va connectar un cop de cap impression­ant. Al porter Storari, a qui Allegri va premiar pel seu excel·lent partit anterior contra l’Inter i que va deixar a la banqueta Buffon, li hauria fet falta un

EL LAZIO, ‘ESPÀRRING’ El Juventus va utilitzar la final de la Coppa Italia com una prova de cara a la de la Champions UN ALTRE ESCÀNDOL 33 clubs implicats en una trama de partits arreglats amb participac­ió de la màfia calabresa

sistema antimíssil­s per aturar-lo.

El Lazio es va esforçar molt, va tenir més possessió de la pilota i va exhibir moments virtuosos. Djordjevic fins i tot va estar a punt de desequilib­rar el partit a favor seu a l’inici de la pròrroga, amb una doble rematada al pal. Però el Juventus va aguantar, amb molta astúcia. Amb tot, és evident que se li van notar les absències de Morata i Marchisio. Llorente va estar molt fluix i va veure com era precisamen­t el seu substitut, Matri, qui sentenciav­a el partit.

Segons La Repubblica, els bianconeri van utilitzar el Lazio com una mena d’espàrring per assajar estratègie­s contra el Barcelona. Per això van voler afinar molt en els serveis de falta, els córners i les pilotes altes, convençuts que aquestes jugades poden soscavar “la infinita capacitat circense del Barça”. Pel rotatiu romà, Massimilia­no Allegri ha aconseguit, en una sola temporada, consolidar la tasca d’Antonio Conte i construir “un equip impecable, un camaleó”, que fins i tot pot fer patir “una bèstia tremenda” com el Barcelona.

La final de la Coppa Italia es va disputar amb exquisida esportivit­at. A la llotja de l’estadi olímpic de Roma hi seia el nou president de la República, el discret Sergio Mattarella, a qui molts jugadors possibleme­nt ni van reconèixer durant el lliurament de les medalles, perquè ni tan sols li van donar la mà.

La festa del calcio va fer oblidar durant unes hores el nou escàndol sobre les apostes a les sèries Lega Pro i D, amb participac­ió de la màfia calabresa, la ’Ndrangheta, en què van estar presumptam­ent implicats 33 clubs per haver arreglat partits. Hi ha hagut desenes de detencions i, sobretot, aquest cas ha tornat a tapar amb un núvol de descrèdit el futbol italià.

 ?? ALESSANDRO DI MEO / EFE ?? Dos de dos. Els bianconeri celebren a l’estadi olímpic de Roma el triomf a la Coppa Italia, el seu segon títol de la temporada després
de la Lega
ALESSANDRO DI MEO / EFE Dos de dos. Els bianconeri celebren a l’estadi olímpic de Roma el triomf a la Coppa Italia, el seu segon títol de la temporada després de la Lega

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain