La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aru s’encalla amb la pluja i Contador guanya segons

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Una altra etapa elèctrica al Giro, aquesta vegada sota una pluja pertinaç i amb un final en pujada, només 1,2 quilòmetre­s però prou per clavar els pulmons. Un final a l’estil d’una clàssica de les Ardenes que va somriure a Philippe Gilbert, però va confirmar els problemes que Contador havia intuït de Fabio Aru, encallat amb la pluja, tot just vint-i-sisè a la meta i ara relegat a 17 segons de la maglia rosa. “He tingut una petita crisi d’hipoglucèm­ia”, va dir per justificar-se a la meta el líder de l’Astanà.

L’etapa es va convertir en una batalla sense quarter des de la sortida. Les dues primeres hores es van córrer a més de cinquanta per hora de mitjana. Després l’aigua i un recorregut complicat van fer la resta. L’Astanà va tornar a mostrar el seu potencial i tan aviat era Kangert, com Cataldo, o Landa, o Tiralongo qui apareixia a la zona noble del grup principal, cada vegada més reduït. El Tinkoff, en canvi, mantenia la norma de jornades anteriors. Contador absolutame­nt concentrat i ben situat, però molt sol. Els seus dos companys d’equip més entonats, Kreuziger i Rogers, retrocedie­n tan aviat com les coses es posaven lletges.

En la pujada final Gilbert es va sentir com un peix a l’aigua i es va imposar amb un avantatge petit però suficient. Contador va demostrar el seu bon moment de forma acabant segon i arrencar sis segons de bonificaci­ó, que se

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain