La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wallapop, tercera ronda

La companyia inicia la recerca de fins a 95 milions per a la seva aposta pels EUA

- MAR GALTÉS Barcelona

Fa tot just un mes que Wallapop va tancar la seva segona ronda de finançamen­t, de 40 milions de dòlars (38 milions d’euros) aportats pels fons internacio­nals Insight i Accel, per accelerar la seva aposta pel mercat dels Estats Units. Però l’ambició de la companyia sembla insaciable. Ahir es va saber que la plataforma de compravend­a d’objectes de segona mà, basada en la geolocalit­zació per mòbil, creada a Barcelona a finals del 2013, ha iniciat converses de cara a una tercera ronda. Segons la prestigios­a publicació tecnològic­a TechCrunch amb base a San Francisco, Wallapop està en procés d’obtenir una nova gran inversió, que estima que podria ascendir a 100 milions de dòlars (95 milions d’euros). Segons TechCrunch, hi estarien implicats els fons Fidelity Growth Partners (amb seus a Boston i Londres), Accel i altres superangel­s.

Wallapop mai no ha comunicat oficialmen­t cap de les seves operacions. Però aquesta seria una de les inversions més grans realitzade­s en l’ecosistema emprenedor de Barcelona, només comparable amb les protagonit­zades per eDreams, Privalia o Scytl. O per LetsBonus, que es va vendre a LivingSoci­al.

Wallapop està impulsada per Miguel Vicente (el que va ser creador de LetsBonus) i Gerard Olivé (BeRepublic) a través del seu fons Antai, que amb Caixa Capital Risc, Esade Ban i Bonsai i els grups Godó, Zeta i Atresmedia van injectar-hi 1,4 milions. L’estiu passat s’hi va sumar Accel amb 3,5 milions. I els 38 milions de fa un mes, juntament amb Insight.

La companyia, que té menys de 50 empleats, opera a Espanya, el Regne Unit, França, Portugal Mèxic i els EUA, i no té ingressos: està centrada a guanyar usuaris (per més endavant facturar per publicitat) i a fer front als competidor­s que creixen als Estats Units (OfferUp, VarageSale) i a Europa (Depop).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain