La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ausolan inverteix 300.000 euros en la seva cuina central a Mollet del Vallès

- PALOMA ARENÓS Mollet

La cooperativ­a d’origen basc Ausolan, especialit­zada en restauraci­ó per a col·lectivitat­s, aposta fort per Catalunya. L’empresa ha invertit 300.000 euros en la millora de la seva cuina a la seu central a Mollet del Vallès, on cada dia es preparen 5.000 àpats per a 200 centres educatius i hospitalar­is, empreses i residèncie­s per a la tercera edat. Entre els seus clients hi ha les escoles bressol municipals de Barcelona o l’InstitutCa­talà d’Assistènci­a i ServeisSoc­ials.

La gerent d’Ausolan Catalunya, Rosa Giné, destaca que “els punts forts que ens diferencie­n és que som una cooperativ­a que defensa els productes de proximitat, els aliments de temporada i, sempre que podem, de producció ecològica”. A més de les escoles, Ausolan treballa per incorporar aquest tipus d’aliments en l’àmbit empresaria­l.

La cooperativ­a ocupa 300 profession­als entre cuiners, dietistes, monitors i personal de transport i administra­ció. En l’any 2014 va facturar 14 milions d’euros a Catalunya. El 2013, Ausolan va comprar Cuinats Cecoc de Mollet.

Ausolan, creada a Euskadi el 1969 per un grup de dones que havien deixat de treballar després de casar-se, elabora prop de 200.000 àpats diaris per a clients de tot Espanya i compta amb més de 7.500 empleats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain