La Vanguardia (Català-1ª edició)

Llànties delictives

Una banda tacava turistes amb líquids simulant una ensopegada per poder robar-los un cop distrets

- ENRIQUE FIGUEREDO Barcelona

Sempre fan veure que és casualitat i que estan profundame­nt contrariat­s per l’ensopegada, però rere la posada en escena batega el naixement d’un robatori. Els Mossos han detingut tres individus que robaven als turistes tacant-los la roba deliberada­ment però dissimulan­t amb un líquid per després oferir-se a ajudar-los de seguida amb diligència i alhora amb prou habilitat per robar-los tan com poden. El cap de la banda multireinc­ident ha ingressat a la presó.

La distracció de la víctima per robar-li sense que se n’adoni és una de les claus del robatori en tota la història delictiva. En els últims temps, Barcelona ha estat escenari de diverses maneres de despistar els que seran objecte de robatori. Hi havia el ronaldinho, que consistia a fer una pirueta amb pilota de futbol davant la víctima i després intentar convèncer-la perquè intentés fer-ne una o que celebrés un gol imaginari i abraçar-s’hi amb l’única missió de robar. També hi ha les anomenades carpeteres. Són dones que se serveixen de falses enquestes per posar-les al davant la víctima i provocar una pantalla visual per, durant l’enrenou, buidar carteres i bosses de mà dels incauts.

Doncs bé, la banda desarticul­ada pels Mossos s’enquadra dins del grup dels de la taca al vestit que els lladres mateixos provoquen amb molta traça. I en aquest cas amb una sofisticac­ió afegida. Un dels components esperava en un cotxe que arribés el del botí, que desapareix­ia molt ràpid de l’escena i deixava la víctima ben desconcert­ada .

Els detinguts són algerians i peruans veïns de Barcelona, Vilassar de Mar i Premià de Mar, tot i que la seva activitat criminal es concentrav­a a la capital catalana. Se’ls imputen 28 furts en dos mesos. Es calcula que han causat un perjudici de 70.000 euros.

 ?? MOSSOS D’ESQUADRA. ?? Part del material recuperat pels Mossos en els escorcolls
MOSSOS D’ESQUADRA. Part del material recuperat pels Mossos en els escorcolls

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain