La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau fitxa l’excap del PSC com a gerent de Barcelona

La futura alcaldessa afirma que Jordi Martí rep un “encàrrec profession­al”

- LUIS BENVENUTY Barcelona

Jordi Martí, antic responsabl­e del grup municipal del PSC a Barcelona i ara membre de MES, que es va presentar a les municipals amb ERC, serà el gerent de l’Ajuntament amb Ada Colau.

La futura alcaldessa recorre a l’antic president del grup socialista per dirigir l’estructura de l’Ajuntament Jordi Martí serà el nou gerent de l’Ajuntament. Qui en altre temps va ser dirigent del grup municipal del PSC i ara és membre de MES, formació que es va presentar a les últimes eleccions integrada a la llista d’ERC, va anunciar ahir a la tarda mitjançant un tuit que acceptava l’oferiment d’Ada Colau. “Un nou repte profession­al per servir la meva ciutat”, va teclejar Jordi Martí. “Aquest nomenament no forma part de cap joc tàctic –va assegurar Colau–, i no té cap relació amb les converses iniciades amb altres formacions. És un encàrrec profession­al a una persona amb un bon perfil de coneixemen­t de l’Ajuntament i de la ciutat”.

I és que tant Martí com Colau van provar de destacar el caràc- ter institucio­nal i profession­al de l’acord, i el cas és que el nomenament d’un polític que podria qualificar-se de representa­nt de la vella guàrdia ha sembrat uns quants dubtes sobre les dificultat­s que pot tenir Colau per trobar tècnics qualificat­s en el seu entorn més immediat. A més, aquesta designació, que no ha de ser ratificada per cap assemblea ni cap mecanisme de participac­ió ciutadana virtual, tindrà unes quantes dosis d’influència en les negociacio­ns de Barcelona en Comú tant amb ERC com amb el PSC. L’entrada de Martí a l’equip de Colau és l’últim dels gestos que acosten la formació que encapçala Colau als republican­s, mentre que refreda una mica les relacions amb els socialiste­s.

Jordi Martí va succeir Jordi Hereu al capdavant del grup del PSC quan l’últim alcalde socialista de la ciutat va deixar la vida política, el 2011, després de la seva derrota davant de Xavier Trias. Martí va ser derrotat en les primàries per elegir el candidat socialista en les eleccions d’aquest any. Va quedar darrere de Jaume Collboni i Carmen Andrés. Jordi Martí, enquadrat en el sector nacionalis­ta del PSC, va abandonar el partit per integrar-se a la nova formació MES. Després va rebutjar ocupar el segon lloc de la llista del candidat d’ERC, Alfred Bosch.

El també exregidor socialista i dirigent de MES, Ernest Maragall, va donar ahir per acomiadat Jordi Martí per Twitter: “Les solucions profession­als/personals són incompatib­les amb el projecte col·lectiu. Adéu, Jordi”, va escriure.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Un imatge recent de Jordi Martí
XAVIER CERVERA Un imatge recent de Jordi Martí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain