La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rivera i Arrimadas, proclamats candidats de Ciutadans

- JUAN CARLOS MERINO Madrid

Ningú no els va poder fer ombra. El jove advocat i diputat Albert Rivera (Barcelona, 1979) va quedar ahir oficialmen­t proclamat com a candidat a la presidènci­a del Govern espanyol pel partit que presideix des de la seva fundació el 2006, Ciutadans. A finals d’aquest mateix any, si el cap de l’Executiu no canvia d’opinió, Rivera s’enfrontarà a les urnes amb Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias en la cursa cap a la Moncloa. Un duel, fonamental­ment, a quatre.

Al seu torn, la també advocada i encara més jove diputada i portaveu d’aquesta formació, Inés Arrimadas (Jerez de la Frontera, 1981), serà el cap de cartell en les eleccions al Parlament previstes, si Artur Mas no decideix el contrari, per al 27-S.

Així ho va anunciar ahir el secretari d’organitzac­ió de C’s, Fran Hervías, que va felicitar els dos aspirants i els va definir com a “grans candidats per liderar un govern de Ciutadans”.

Rivera i Arrimadas han seguit el mateix camí que han fet recentment Pedro Sánchez en el PSOE o Miquel Iceta i Carme Chacón en el PSC per aconseguir encapçalar les seves respective­s llistes electorals. Això és, presentar-se a un procés de primàries internes expresses, reunir els avals precisos i quedar proclamats sense necessitat d’anar a les urnes –que estaven preparades per a aquest cap de setmana– ja que cap altre aspirant no va poder superar el llistó dels avals.

En el cas d’Albert Rivera, va obtenir 2.904 suports i va multiplica­r per sis el nombre mínim requerit (509). Que no tenia rivals va quedar demostrat pel fet que l’aspirant que va aconseguir la segona posició, Gabriel Soria Díaz, amb prou feines va recollir 44 avals. El procés tampoc no ha estat gaire participat­iu entre la militància de Ciutadans. Potser perquè ningú no podia fer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain