La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carpetada al procés a Tania Sánchez per manca de proves

L’exdirigent d’IU va participar en contractes donats al seu germà

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

L’exdirigent d’IU a Madrid Tania Sánchez ha sortit en principi indemne de la querella que va presentar contra ella el PP de la localitat de Rivas Vaciamadri­d, pels presumptes delictes de prevaricac­ió, tràfic d’influèncie­s i malversaci­ó de cabals públics. L’assumpte que ha motivat el procés, conegut com a cas Aúpa i arxivat ahir, derivava de l’adjudicaci­ó de contractes per valor de 137.000 euros a favor d’Héctor Sánchez, germà de Tania.

Els contractes es van adjudicar a la cooperativ­a Aúpa, per serveis de tallers educatius de formació. Legalment, Tania Sánchez hauria hagut d’abstenir-se en les votacions per les quals es va decidir l’esmentada concessió, però va ser present i va partici- par en la decisió. En la seva compareixe­nça davant la jutgessa d’Arganda del Rey, l’exdirigent d’IU va manifestar que “no sabia” que l’expedient aprovat el 2008 sobre la cooperativ­a Aúpa pel ple municipal estava relacionat amb activitats del seu germà.

La jutgessa de Rivas ha donat credibilit­at a aquestes al·legacions, davant la manca de proves contràries. La resolució afirma que els contractes examinats es van ajustar a les normes administra­tives vigents, sense que s’hagin aportat indicis sòlids que el germà de Tania Sánchez va accedir a les adjudicaci­ons en condicions diferents o més avantatjos­es que la resta d’instàncies interessad­es. I quant al presumpte delicte de malversaci­ó denunciat pel PP, subratlla que dels documents aportats “no es desprèn que la despesa realitzada per l’Ajunta- ment tingués un destí diferent al pagament de l’activitat objecte dels expedients”, ni que Tania s’hagués beneficiat dels pagaments efectuats per l’Ajuntament.

El procés contra Sánchez va adquirir especial rellevànci­a per les tensions a IU, que va poder presentar-la com a candidata a la Comunitat de Madrid. Tania, exparella del líder de Podem Pablo Iglesias, va deixar IU després de la presentaci­ó de la querella. Iglesias va dir ahir que Tania “sempre ha estat una referència i per descomptat que compto i sempre comptaré amb ella”.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha decidit al seu torn recórrer contra l’arxiu de la querella contra el regidor d’Ara Madrid, Guillermo Zapata, pel delicte d’humiliació a les víctimes del terrorisme.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain