La Vanguardia (Català-1ª edició)

Primera mort per xarampió als Estats Units en dotze anys

- WASHINGTON Agències

El Departamen­t de Salut de l’estat dels Estats Units de Washington ha confirmat la primera mort per xarampió en dotze anys, ja que des del 2003 no constava cap víctima mortal per aquest virus al país nord-americà.

La víctima és una dona, malgrat que les autoritats no han proporcion­at més informació sobre la seva identitat. El Departamen­t de Salut va apuntar que la malalta va contreure el virus en un centre de salut local, després que es registrés un recent brot al comtat de Clallam.

“La dona tenia altres problemes de salut i estava prenent medicament­s que van contribuir a debilitar-li el sistema immunolò- gic”, va assenyalar el Departamen­t de Salut. La víctima “no tenia alguns dels símptomes comuns del xarampió, com erupció, de manera que la infecció no es va descobrir fins després de la mort”. La conclusió de l’organisme governamen­tal després de l’autòpsia és que “la causa de la mort va ser la pneumònia causada pel xarampió”.

Des que va començar l’any, onze persones han estat diagnostic­ades de xarampió a l’estat de Washington, sis de les quals al comtat de Clallam.

La paradoxa és que els Estats Units van declarar que el xarampió havia estat eliminat al país l’any 2000, però el nombre de casos ha anat creixent des de l’any 2008, segons els centres de control i prevenció de malalties (CDC, per la sigla en anglès), que atribueix l’augment de casos de xarampió al fet que s’ha incrementa­t el nombre de persones que no estan vacunades contra el virus.

El 2014 es van registrar 644 casos confirmats de xarampió per part del Centre Nacional d’Immunitzac­ió i Malalties Respiratòr­ies (Ncird) dels CDC, xifra que representa la quantitat més alta de casos registrats des de l’any 2000, quan es va començar a registrar els casos als Estats Units.

Califòrnia, que fa poc va experiment­ar un fort brot que va començar en un dels parcs d’atraccions de Disney i que va afectar 131 persones en diferents estats, ha aprovat aquest any una estricta llei de vacunes per frenar aquesta tendència.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain