La Vanguardia (Català-1ª edició)

Compte enrere per a l’‘outlet’ de Viladecans

- RAÚL MONTILLA Viladecans

La primera fase del centre, que podria tenir un fort impacte en el comerç barceloní, s’inaugurarà la tardor del 2016 A partir de les properes setmanes el centre comercial outlet de Neinver a Viladecans començarà a prendre forma al marge del costat muntanya de l’autopista C-32. Les obres fa setmanes que van començar, però ahir es va col·locar oficialmen­t la primera pedra d’un equipament amb una primera fase que s’inaugurarà la tardor de l’any 2016 i sumarà uns 19.800 m2 que acolliran unes 100 botigues de primeres marques. En funció de la demanda, es posarà en marxa la segona fase: uns 6.700 metres quadrats i una trentena d’establimen­ts més, una oferta que per la proximitat a Barcelona i la ubicació a l’àrea metropolit­ana pot tenir un fort impacte en el model comercial de la capital catalana.

El conseller de Territori i Sostenibil­itat, Santi Vila; l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el director de Neinver, Daniel Losantos, i el responsabl­e ( country head) de Neinver a Espanya, Eduardo Ceballos, van protagonit­zar un acte simbòlic amb el qual comença el compte enrere per a l’entrada en funcioname­nt del centre, que suposarà una inversió de 80 milions d’euros i que s’espera que generi uns 1.300 llocs de treball entre directes, indirectes i induïts. El primer any l’empresa espera atreure uns 2,7 milions de visitants, dels quals un 20% turistes.

Inicialmen­t, el centre no té previst obrir en dies festius, ja que Viladecans, a diferència

El projecte, que representa­rà una inversió de 80 milions, crearà 1.300 llocs de treball

de Castelldef­els, no està considerat municipi turístic. De tota manera, en el futur les coses poden canviar. Per a Neinver aquesta qualificac­ió no és una opció prioritàri­a, però l’empresa s’ha posat a disposició de l’Ajuntament de Viladecans, que ara per ara no hi té interès, per treballar conjuntame­nt si un dia decideix sol·licitar-la.

El centre es desenvolup­arà en una parcel·la de 75.000 m2 adquirida a l’Incasòl). A més de botigues, disposarà d’una petita oferta de restauraci­ó i uns 1.700 aparcament­s.

“Després de la reordenaci­ó del Parc Agrari, Viladecans té una de les reserves de sòl metropolit­à més grans de Catalunya per a activitats econòmique­s, un milió de metres quadrats”, va apuntar l’alcalde, Carles Ruiz, emmarcant el nou centre comercial dins del desenvolup­ament previst a Viladecans i del mateix polígon de Ca n’Alemany on està enclavat. També és on Desigual tindrà un dels principals centres de distribuci­ó del món, prop d’on Unilever té una de les seves seus i on estan arribant altres noves empreses.

 ?? JORDI ROVIRALTA ?? Col·locació de la primera pedra del centre comercial de Neinver a Viladecans
JORDI ROVIRALTA Col·locació de la primera pedra del centre comercial de Neinver a Viladecans

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain