La Vanguardia (Català-1ª edició)

La 080 s’acomiada amb optimisme

La figuerenca Cèlia Vela guanya el premi a la millor col·lecció de la passarel·la barcelonin­a

-

Tarda d’alegries i punt final per a una 080 que ha ofert al llarg d’aquesta setmana una mirada panoràmica sobre la moda que es fa a Catalunya, des de la més avantguard­ista dels talents emergents, a propostes amb vocació comercial i llarga experiènci­a o els que s’estrenen en aquesta edició.

Entre tots, dues creadores van merèixer els premis que concedeix la Generalita­t, i que van ser lliurats en presència del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i Miquel Rodríguez, responsabl­e del 080. Cèlia Vela rebia amb la il·lusió d’una principian­t el dedicat a la millor col·lecció, que no té dotació econòmica, i que entre d’altres requisits exigeix tenir una facturació de més de 50.000 euros anuals i que no superi els dos milions.

Es caracterit­za la proposta de la dissenyado­ra de Figueres per l’elecció de teixits i la cuidada realitzaci­ó de les peces. I perquè, malgrat que fa ja 20 anys que és en la moda, continua oferint detalls innovadors a les seves creacions.

Les joveníssim­es Elisabeth Carlota i Elisenda Oms s’emportaven, amb la marca que uneix els seus dos cognoms, els 12.000 euros amb què està dotat el guardó que es dóna al millor creador emergent. Presentada ahir al matí amb el títol d’Al ·legoria, és, diuen, el resultat d’un procés creatiu conjunt. Es tradueix en peces d’home i de dona, de línies rectes, en les quals el rigor del negre inicial contrasta amb l’intens groc dels conjunts, estiuencs i juvenils, que van apareixent. I la simplicita­t de les línies, amb els potents estampats de ratlles entrecreua­des i les aplicacion­s de brodats de fils gruixuts que adornen algunes altres peces.

En aquests cinc dies intensos, s’han presentat col·leccions per a

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain