La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aquí hi ha marro

-

productes als quals no es podien posar taxes, etiquetes sense preus i sobrepreus que es cobraven directamen­t a les caixes. Només a la botiga de Columbus Circle, es van detectar 240 violacions greus i en total i des del 2010, en el conjunt dels seus establimen­ts de Nova York, la cadena acumula 800 infraccion­s que de moment li han costat 58.000 dòlars de multa, però es preveu que en seran molts més. Per acabar de complicar aquesta espiral de desprestig­i, un ciutadà del Bronx, Joseph Bassolino, ha presentat una demanda contra la companyia per estafar-lo durant tres anys.

La primera reacció de Whole Foods va ser negar-ho tot i argumentar que el DCA no havia presentat cap prova que corroborés de forma concloent les seves acusacions. Però la situació es va tornar insostenib­le i va ser llavors quan John Mackey i Warren Robb, els dos copresiden­ts de Whole Foods, a través d’un vídeo que van penjar al YouTube, van entonar el seu curiós mea culpa.

Van reconèixer que algunes coses no s’havien fet bé i que s’havien produït errors greus que es comprometi­en a solucionar, però ho van atribuir als seus empleats i concretame­nt a la seva falta de formació, sense assumirhi ells cap responsabi­litat perso-

El restaurant Per Se no repartia entre els seus treballado­rs el que cobrava als clients en concepte de servei

nal, malgrat que l’any passat Whole Foods va haver de pagar una multa de 800.000 dòlars per un seguit de casos similars en algunes dels seus establimen­ts de Califòrnia.

No ha estat l’únic escàndol que aquests dies ha sorprès els novaiorque­sos. Fa dos anys, el fiscal general de Nova York, Eric Schneiderm­an, va començar a investigar el restaurant Per Se, del prestigiós xef Thomas Keller i un dels més cars de la ciutat, ja que pel que sembla cobrava un 20% addicional en els seus serveis de càtering i a alguns clients del mateix restaurant en concepte de “servei”, però es veu que aquests diners mai no arribaven a mans dels empleats, tal com s’estableix en les disposicio­ns del departamen­t de Treball de Nova York. Si finalment es comprova que això és cert, el restaurant es pot veure obligat a repartir 500.000 dòlars entre els seus empleats.

 ??  ?? John Mackey i Warren Robb, copresiden­ts de Whole Foods
John Mackey i Warren Robb, copresiden­ts de Whole Foods

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain