La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tribal i total

- KARLES TORRA

ROCK Lloc i data: Sala Apolo (30/VI/2015) La diva celta del rockabilly, Imelda May, va fer furor en la passada edició del Festival Cruïlla. Llavors, ja va deixar anar algunes de les bombes que figuren al seu últim disc. Sota el títol de Tribal, la cantant irlandesa estén aquí el seu camp temàtic a l’ona de revivalism­e que va viure el rockabilly a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta.

La influència d’aquest període extremadam­ent creatiu es fa palpable en el tema que bateja l’àlbum, i amb què l’artista va iniciar el seu concert a la sala Apolo, marcat per un beat tribal reminiscen­t de la banda de new wave svengali Bow Wow Wow. Exhibint unes fantàstiqu­es prestacion­s com a cantant i dominant l’escena amb encant i poder, Imelda May ens va meravellar amb un altre dels seus temes nous, Wild woman, i que va sonar per moments com un brillant i original encreuamen­t entre els Cramps i els B-52.

Amb l’addició d’una trompeta a la instrument­ació de guitarra, contrabaix i bateria, la cantant dublinesa va recordar després Big bad handsome man, del seu àlbum Love tattoo ( 2008), acompanyan­t-se de percussió irlandesa. Abans d’endinsarse pels camins del blues en un cavernós i fosc Wicked way, i deixar-nos de pedra poc després amb una impression­ant interpreta­ció de Spoonful, un mític blues de finals dels anys 50 que Willie Dixon va compondre per a Howlin’ Wolf.

May, que també es va moure amb mestria en el terreny del country swing i del cabaret burlesque, va dedicar l’últim tram al seu penúltim àlbum, Mayhem, arrodonint una gran actuació amb un explosiu i galopant Johnny got a boom boom, entre el deliri d’un públic entregat que demanava més i més. Obligada a bisar diverses vegades, Imelda May va triomfar en el concert de presentaci­ó del seu esplèndid àlbum Tribal, mostrant-se com una diva total, capaç de brillar en tots els pals afins al blues i al rock and roll.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain