La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Enrique exigeix Arda

L’entrenador pressiona pel turc i la gestora decidirà com a màxim dilluns

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Si jo sóc l’entrenador que té el vistiplau de tots els precandida­ts a la presidènci­a, quin problema hi ha perquè es fitxi ara Arda Turan? Aquest és el raonament que, segons algunes fonts de la comissió gestora del Barça, els ha esgrimit Luis Enrique. El tècnic asturià vol que es contracti ara el migcampist­a turc de l’Atlètic perquè l’operació no se’n vagi en orris. Lucho, tot i estar de vacances, va telefonar a la gestora dijous a la nit insistint en la compra d’Arda i subratllan­t que és la seva última petició per a aquest mercat d’estiu, que amb Turan i Aleix Vidal, presentat el 8 de juny passat, dóna la plantilla per tancada si no hi ha altres sortides. Dins de la comissió, els partidaris que el traspàs no es retardi ho argumenten dient que si no s’aprova com a màxim dilluns el fitxatge no es farà.

Aquell dia, dilluns a les set del vespre, tindrà lloc una reunió de la junta gestora que sembla determinan­t per al desenllaç del fitxatge de Turan. Si aleshores

PRESSA MATALASSER­A L’Atlètic de Madrid i el jugador també volen enllestir ara l’operació

no s’ha convençut el president de la comissió, Ramon Adell, perquè doni llum verda a l’operació, hi haurà una votació. Els membres de la gestora són deu. En el cas de la venda de Gerard Deulofeu a l’Everton per 6 milions la gestora va aprovar la decisió per unanimitat.

RAMON ADELL El president de la gestora dubta de si donar llum verda al fitxatge o no

Dimecres vinent l’Atlètic de Simeone torna als entrenamen­ts, i tant el club blanc-i-vermell com el futbolista turc prefereixe­n que es rubriqui abans el traspàs perquè Turan no hagi de començar la pretempora­da amb el seu equip actual. A més, d’aquesta manera Luis Enrique podria comptar amb el turc des del primer dia de feina, ja que el Barcelona torna a l’activitat a la ciutat esportiva el 13 de juliol.

Tot i això l’escull principal per enllestir el traspàs és el període electoral que viu el Barcelona. Si no hi hagués hagut una convocatòr­ia d’eleccions segurament Turan ja hauria estat fins i tot presentat al Camp Nou. El club té un principi d’acord tant amb el futbolista, de 28 anys, com amb l’Atlètic, a qui abonaria uns 35 milions d’euros.

El que passa és que Adell no està segur de fer el pas perquè és una operació abundant, no té clar si aprovar-la seria una extralimit­ació de les funcions de la gestora i no voldria tornar a rebre les crítiques d’alguns precandida­ts, com va passar en el cas de Deulofeu. Fins i tot va amenaçar de dimitir si es signava el fitxatge per una certa por que després el portessin als tribunals si les eleccions les guanyés un altre precandida­t que no sigui Josep Maria Bartomeu.

Cal recordar que el redactat dels estatuts del club sobre la comissió gestora diu el següent: “Exercirà funcions de govern, administra­ció i representa­ció que competeixe­n a la junta directiva, però limitades als actes necessaris i imprescind­ibles per al mantenimen­t de les activitats normals del club i la protecció

SEGON ADÉU

 ?? PAUL WHITE / AP ?? El futbolista turc Arda Turan celebra un gol amb l’Atlètic de Madrid l’any passat
PAUL WHITE / AP El futbolista turc Arda Turan celebra un gol amb l’Atlètic de Madrid l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain