La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fins a l’última firma

Els dos favorits superen amb escreix els 2.534 avals i la resta lluiten per arribar al 18-J

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

A les 21 hores s’acaba el termini. Els set precandida­ts llancen avui un últim esforç per aconseguir les 2.534 firmes que els converteix­in en candidats a les eleccions del 18 de juliol. Bartomeu i Laporta ja les tenen i busquen impactar el seu gran rival. La resta, els altres cinc, volen colar-se a la festa, arribar a la final dels comicis. “Com a màxim hi haurà quatre aspirants”, és l’opinió majoritàri­a entre ells.

Que havia de ser una empresa difícil se sabia des del primer dia, perquè no hi havia cap partit de futbol –només n’hi va haver un de bàsquet–. De fet, ahir a la tarda només els dos expresiden­ts, Josep Maria Bartomeu i Joan Laporta, declaraven obertament que superaven amb escreix el mínim. “La recollida de firmes és un procés molt asfixiant”, admeten des dels equips més desanimats.

No era aquest l’ambient que es respirava a la seu del president sortint. Al contrari. Les paraules d’agraïment eren constants. “Estem molt contents per la resposta. El suport ha estat brutal. I a tot el territori”, resumien. Tan folgats han anat que possibleme­nt avui tripliquin la quantitat necessària. “No serà un cop sobre la taula perquè la gent ja se l’esperava”, reflexione­n.

“Som conscients que Bartomeu tindrà més firmes i és normal, amb el triplet”, analitzen des del cercle de Joan Laporta, on regnava la sa- tisfacció. L’exmandatar­i va ser l’últim a sortir a l’escena electoral i passarà el tall i bé, ja que tindrà més del doble de les 2.534 firmes exigides. Per això ha disposat d’un nombrós grup de 637 voluntaris. Per agrair aquesta feina demà han organitzat un partit de futbol amb ells. Tot i això, l’efecte Jan és molt barceloní. “La recollida a la seu ha superat totes les expectativ­es. Més de mil socis s’han acostat en persona a firmar”.

També a la seu d’Agustí Benedi- to van pel bon camí. “Per anar sense por cal tenir-ne 3.000. Amb 2.800 pots caure, per anul·lacions i duplicitat­s”, calculen. “La gent sempre porta a última hora les paperetes que es va emportar a última hora. Ens falta comptar-les i numerar-les”, recorden el mètode.

“Nosaltres som els que menys paperetes vam demanar, perquè ho hem fet tot amb gent coneguda. Hem agafat el cotxe i hem estat els missatgers”, revelen des de la precandida­tura de Toni Freixa. “No anem sobrats. Estem amb confiança però amb prudència. Volem tenir l’equip tens fins al final”, diuen. “Això sí, hem volgut deixar una bona imatge”, aclareixen sobre la campanya, ja que Freixa es veu candidat de futur.

“Estem lluitant, però és difícil”, reconeix la gent de Jordi Majó, que el 2003, quan sí que va passar el tall, va presentar 1.671 paperetes validades. Avui en necessita mil més. Qui sí que confia a donar la sorpresa és Jordi Farré. El candidat de Som Gent Normal va viure ahir el dia de més activitat a la seva seu. Avui es veurà si va ser suficient, perquè dijous n’hi faltaven 600 per a la xifra màgica. “No les tenim”, explicaven. La intenció és esgotar al màxim. “Si algú ve a les 19.30 hores li agafarem la firma”, assenyalen. Fins a l’últim segon.

BENEDITO EN VOL PORTAR 3.000 Des de la precandida­tura de Laporta es veu normal que Bartomeu tingui més firmes que ningú

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Un soci firma una papereta a les carpes que es van col·locar al voltant del Palau
ÀLEX GARCIA Un soci firma una papereta a les carpes que es van col·locar al voltant del Palau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain