La Vanguardia (Català-1ª edició)

Messi contra Bravo

L’Argentina i Xile es juguen avui un títol marcat per la rivalitat

- ROBERT MUR Buenos Aires

Avui Messi tindrà al davant el seu company al Barça Claudio Bravo, a qui buscarà marcar el seu primer gol de jugada a la Copa Amèrica. Leo vol el títol en aquesta final per foragitar per enèsima vegada les crítiques de l’afició argentina. Per la seva banda, el porter xilè té l’obligació de frenar Leo si vol que la roja aconseguei­xi el primer títol de la seva història. Estadístic­ament, la diferència entre l’Argentina i Xile és abismal. Catorze títols continenta­ls i dos mundials contra no-res, tot i que fa 22 anys que l’albicelest­e tampoc no guanya res, des de la Copa Amèrica del 1993. La final d’avui (22.00 h a Espanya) a l’Estadi Nacional de Santiago és justa, perquè totes dues seleccions han estat les millors del torneig, però en semifinals els jugadors de Martino van golejar.

Xile no té por. “La història ens diu que mai no hem estat favorits, però estem plens d’energia i il·lusió; no depenem de si som favorits, sinó del que fem com a equip”, va dir Bravo. “Nosaltres mai no hem tingut por d’altres seleccions, però sí respecte a altres equips”, va afegir el capità xilè.

En ser preguntat per Messi, el porter blaugrana va elogiar la seva qualitat i va reconèixer la necessitat de “neutralitz­ar-lo”, però va esquivar

MASCHERANO “És un partit que es jugarà a mil, però hi ha d’haver respecte entre companys; ens veuen molts nens”

totes les referèncie­s a qualsevol duel individual al·ludint a la conjunció de l’albicelest­e en semifinals i que els gols argentins no van venir només de la seva principal estrella. “Els seus companys són de talla mundial, hem de preocupar-nos de l’Argentina al complet i no del que faci només en Leo”, va declarar l’arquer.

Bravo té com a company d’equip l’exbarcelon­ista Alexis Sánchez per obtenir la victòria. El davanter xilè no ha demostrat la seva qualitat durant el torneig. Dijous un periodista proper al jugador va revelar que el baix nivell es devia al fet que havia jugat els últims partits amb un microtrenc­ament. Alexis ho va des- mentir tuitejant: “Estic molt bé, ja falta menys per a dissabte”.

Per la seva banda, un altre blaugrana, Mascherano, com va passar al Mundial, es consolida com a líder moral del seu equip. El Jefecito va posar draps freds davant l’encesa rivalitat de l’enfrontame­nt, amb un ambient molt caldejat i amb els seguidors xilens pressionan­t els juga- dors argentins a les portes del seu hotel. “Tant de bo que la gent entengui que el futbol és un esport, no una guerra,” va dir el centrecamp­ista. Mascherano també va desitjar que el joc dur vist en gairebé tots els partits de la Copa sigui absent de la final. “És un partit que es disputarà a mil i on es juguen moltes coses, però més enllà d’un partit disputat hi ha d’haver un respecte entre companys; cal deixar un ensenyamen­t, perquè ens veuen molts nens”, va afegir el barcelonis­ta.

Mentrestan­t, Messi s’ha mantingut allunyat dels micròfons en les últimes hores, però a través del seu compte a Facebook també va enviar “un missatge de respecte, tolerància i encoratjam­ent per a tot l’equip”. Ha estat el company d’habitació de Leo, el Kun Agüero, qui s’ha referit a l’estat anímic del crac blaugrana: “Messi està més que tranquil, el gol ja arribarà”.

Un dels missatges d’ànim per a l’equip albicelest­e ha arribat inesperada­ment des de Hollywood. L’actor Al Pacino, amb nòvia argentina des de fa anys, va gravar un missatge que els jugadors argentins van escoltar durant la concentrac­ió: “Acabo de veure-us jugar una vegada i una altra, estimo la manera com jugueu. M’encanta veure-us, juntament amb la meva extraordin­ària nòvia Lucila [Polak]. Us vam veure i us estimem”.

 ?? LUIS ACOSTA / AFP ?? Agüero, Messi i Mascherano somriuen durant un entrenamen­t de l’albicelest­e
LUIS ACOSTA / AFP Agüero, Messi i Mascherano somriuen durant un entrenamen­t de l’albicelest­e

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain