La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol es rearma

El club fitxa Hernán Pérez i aconseguei­x la cessió de Burgui

- RAMÓN ÁLVAREZ

Dues baixes, dos reforços. L’Espanyol ha sortit aviat al pas de la marxa de Sergio García amb rumb al futbol qatarià i de la repesca de Lucas Álvarez per part del Reial Madrid, i ahir mateix va tancar els dos primers reforços de la temporada, més enllà de la promoció dels jugadors del filial. El paraguaià Hernán Pérez, fins la temporada passada al Vila-real –per més que jugués l’última temporada cedit al Valladolid– i l’extremeny Burgui, una de les figures del Reial Madrid Castella, ja són jugadors de l’Espanyol després d’haver passat revisió mèdica al matí i haver firmat a la tarda.

Hernán Pérez, de 26 anys, arriba lliure després d’acabar la seva vinculació amb el club groguet i ha firmat per quatre temporades. Destre i acostumat a jugar a la banda, ve a ser el relleu natural de Lucas, tot i que la seva polivalènc­ia li permet jugar també més centrat i podria ser l’àlter ego de Stuani si Sergio González continua apostant per jugar amb dues puntes. És un home a qui el director esportiu espanyolis­ta, Òscar Perarnau, seguia des de fa temps per la seva qualitat i, més enllà d’això, la seva llibertat, requisit indispensa­ble per esdevenir un nou i gairebé obligat reforç a cost zero. Si bé el Betis també es va interessar per ell, el paraguaià ha apostat pel projecte blanc-i-blau i s’ha mantingut lleial a Perarnau.

Hernán Pérez és, a més, un d’aquests jugadors de rendiment immediat que tant persegueix la direcció esportiva espanyolis­ta. Va jugar 34 partits a la Lliga BBVA amb el Vila-real, en els quals va marcar cinc gols i, la temporada passada, amb el Valladolid a la Lliga Adelante, va esdevenir un referent per a Rubi, que el va alinear en 16 partits, en els quals va veure quatre vegades diana. El paraguaià iniciarà aquest dilluns la pretempora­da amb la resta dels seus companys.

Un altre perfil ben diferent el té Burgui, el nom de guerra de Jorge Franco, que als seus 21 anys arriba a l’Espanyol com un dels millors productes de la Fábrica madridista. Com Lucas Vázquez, després de brillar al Castella, Burgui recala a Cornellà en qualitat de cedit durant la pròxima temporada. I com el jugador que ara ha repescat el Madrid, ho fa amb una opció de compra al final de la temporada. Que continuï o no, per tant, dependrà del seu rendiment i de les necessitat­s del club blanc.

Burgui també és un extrem dretà, però que es desenvolup­a per la banda esquerra, a cama canviada. Així doncs, també vindria a ser una alternativ­a a Víctor Álvarez en una posició en la qual la passada temporada també van jugar Montañés, Lucas, Salva Sevilla i, fins i tot, Víctor Sánchez. Tot i que el tècnic també podria ocupar el jove davanter com a mitjapunta, una altra de les posicions que ha ocupat al filial madridista, si no ho acaba també provant en punta. Burgui també començarà la pretempora­da el mateix dilluns.

Després de la marxa de Sergio García, aquesta posició avançada és precisamen­t la que més preocupa en la direcció esportiva, fins al punt que la recerca d’un central ha passat a un segon pla. Michu, de 29 anys, que no s’ha incorporat a la pretempora­da del Swansea, és una opció clara, però Perarnau també s’ha interessat pel juvenil del Reial Madrid Borja Mayoral.

EL RELLEU DE SERGIO GARCÍA Tot i que tots dos poden jugar a dalt, Perarnau busca un punta; Michu i Mayoral, entre les opcions

 ?? RCD ESPANYOL ?? Hernán Pérez i Joan Collet després de la firma de l’ex del Vila-real
RCD ESPANYOL Hernán Pérez i Joan Collet després de la firma de l’ex del Vila-real

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain