La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Enfant Terrible’, ‘Movistar’ i ‘Low Noise’ apunten al títol

- SUSO PÉREZ Barcelona

El Campionat del Món de Creuer ORC arriba a l’última jornada amb duels tancats en les tres categories en les quals s’agrupa la flota internacio­nal de 98 velers. Si el vent permet disputar avui alguna regata la tensió serà màxima, perquè cap trofeu no es pot considerar adjudicat de forma directa.

Si finalment no bufa prou vent com perquè el comitè doni alguna sortida, aquests seran els campions: l’italià Enfant terrible en ORC A; l’espanyol Movistar en ORC B i el també italià Low Noise II en ORC C. Però tots tres tenen uns rivals que encara els poden donar un ensurt.

En la jornada d’ahir es va disputar una prova, malgrat que era el teòric dia de descans després de la llarga regata costanera. Però finalment el comitè de regates va decidir convocar la flota a les 3 de la tarda, perquè, d’una banda, sumava així una nova mànega en previsió que avui no hi hagi vent i, de l’altra, es completava ja el nombre de regates, set, que permet efectuar el descart del pitjor resultat obtingut per cada vaixell, la qual cosa sempre actua com un filtre final en les classifica­cions de les competicio­ns de vela.

O sigui, una encertada decisió del comitè, perquè si finalment

PROGRAMA COMPLET Les set regates disputades ja permeten que cada vaixell descarti el seu pitjor resultat

el Mundial de Vela 2015 organitzat pel Reial Club Nàutic de Barcelona finalitza així, es pot dir que el programa s’ha complert amb un èxit absolut.

Aquesta regata d’ahir va resultar molt complicada per a la flota. Bufava xaloc (vent de sudest) d’uns 6-7 nusos d’intensitat i el mar presentava una onada paral·lela a la costa que dificultav­a l’avanç dels vaixells quan prenien el bord de la dreta per navegar cap a la boia de sobrevent després de la sortida. Això ja va suposar un primer desafiamen­t per als més estrategic­o- tàctics.

Però, a sobre, a mitja prova es va produir un canvi de vent de 20º a l’esquerra que va acabar per desarmar qualsevol estratègia prevista. Al final, totes les tripulacio­ns, ja molt cansades per la pallissa del dia anterior (els velers més petits van trigar més de 20 hores en la travessia a Blanes i tornada), es van haver de concentrar a navegar tan bé com van poder, sense afegir errors definitius a una difícil jornada.

 ?? NICO MARTINEZ / MARTINEZ STUDIO / LV ?? El ‘Movistar’ de Pedro Campos lidera el grup ORC B
NICO MARTINEZ / MARTINEZ STUDIO / LV El ‘Movistar’ de Pedro Campos lidera el grup ORC B

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain