La Vanguardia (Català-1ª edició)

La FEB rectifica i l’Spar Citylift Girona serà cap de sèrie

- MIGUEL LOIS Barcelona

“Estem a Europa, Joan, estem a Europa”. La reacció de Llorenç Biargé, president de l’Spar Citylift Girona, fonent-se en una abraçada amb Joan Fa, president de la Federació Catalana de Bàsquet i vicepresid­ent de la Federació Espanyola (FEB), posava el punt i final a un embolic adminis- tratiu que es podria haver evitat de bon començamen­t. L’Spar Citylift Girona jugarà la pròxima edició de l’Eurolliga directamen­t –tal com indica l’article 2.3 dels estaments de la competició en el qual s’atorga aquesta plaça al campió de Lliga–, i serà el Perfumerie­s Avenida qui jugarà la fase prèvia contra el Brno de la República Txeca.

“Estem molt contents perquè s’ha fet justícia. Crec que no s’hauria d’haver arribat a aquest punt perquè aplicant la normativa no hauríem estat patint tots aquests dies i presentant recursos”, apuntava Biargé després de confirmar-se la bona notícia.

El club gironí va enviar aquest dijous un recurs a la FEB, que ho va corroborar i va traslladar a la FIBA sol·licitant que es modifiqués el rànquing i es respectess­in les bases de la Lliga Femenina. Ahir al migdia, el màxim estament del bàsquet europeu confirmava la reordenaci­ó d’equips i atorgava la plaça directa a l’Uni Girona. “Ens hem mogut per revertir una situació que considerà- vem injusta. Girona no podia perdre als despatxos el que havia aconseguit merescudam­ent a la pista”, celebrava el Secretari General d’Esports de la Generalita­t de Catalunya, Ivan Tibau.

Després d’una setmana amb un compendi administra­tiu que ha posat en perill el club –podria haver frenat en sec el projecte esportiu–, la decisió reactiva l’arribada de patrocinad­ors que donin viabilitat econòmica al futur. “No ens ha passat pel cap renunciar a l’Eurolliga perquè perdríem molts diners. Ara, amb l’objectiu complert, començarem a planificar la temporada”, va comentar Anna Caula, la primera entrenador­a de l’equip a l’elit i actual membre de la junta directiva –ahir portaveu a la roda de premsa–.

“Diria que el Perfumerie­s Avenida no ha estat capaç de guanyar-nos aquest any en els quatre partits que hem jugat, no crec que tinguin arguments per queixarse”, responia Biargé després de llegir la reacció del club de Salamanca en un comunicat en què lamentava “la situació surrealist­a d’aquest canvi imprevist i d’última hora”.

Avui, a les 12h es fa el sorteig de la fase de grups a Munic. L’Spar Citylift Girona ja està a l’elit europea.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain