La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ecoceutics creix amb la farmàcia del futur

El grup de serveis, amb 155 socis a Catalunya, obre mercat a Espanya

- ARIADNA BOADA Barcelona

El grup Ecoceutics, creat el 2005 a Barcelona i que agrupa ja 155 farmàcies a Catalunya, tindrà abans de finalitzar l’any ensenyes fora del territori català. “Tenim negociacio­ns molt avançades al País Basc, Canàries, Madrid i Balears”, explica el gerent d’Ecoceutics, Òscar Garcia. “En la resta d’Espanya no hi ha un model integrat com el nostre ni que agrupi un nombre tan gran de farmàcies”, afe- geix. Els serveis centrals ocupen 22 persones entre farmacèuti­cs, enginyers informàtic­s, economiste­s i publiciste­s. El 2014 va facturar 2,1 milions i per a aquest any preveu arribar als 3 milions d’euros.

Ecoceutics consolida el seu creixement i posa en marxa el seu segon pla estratègic, el principal objectiu del qual és l’expansió territoria­l i arribar als 170 establimen­ts associats a finals del 2015. Les 155 farmàcies d’Ecoceutics ocupen uns 1.000 profession­als i el 2014 el volum de vendes va ser proper als 200 milions.

A més dels serveis de central de compres, que el 2014 va gestionar uns 80 milions d’euros, Ecoceutics treballa en un nou model d’oficina de farmàcia. “Les farmàcies s’han de diferencia­r de la competènci­a i també de perfumerie­s i grans superfície­s, així que han d’oferir una mica més, ser una espècie de coach de la salut i que vengui solucions als cli- ents”, assegura García.

Ecoceutics ofereix serveis de business intelligen­ce, software de fidelitzac­ió de clients, informació sectorial, tècniques al detall, una gamma de dermocosmè­tica pròpia o plans de màrqueting per a les seves farmàcies associades. “Volem ser el catalitzad­or del sector de les farmàcies cap a la innovació i per això els oferim eines d’empreses multinacio­nals”, afirma el gerent. o comunitats autònomes. El projecte té el suport d’Alphabet, divisió del grup BMW i un pressupost que preveu una inversió inicial de 250.000 euros en dues fases: una primera fase de construcci­ó del model, màrqueting i estratègia de preus, i una segona fase de mantenimen­t i escalabili­tat del producte.

Aquest carsharing corporatiu “trenca amb la psicologia emocional de consum individual­itzat pròpia de l’ús privat per centrar-se en l’ecosistema de col·laboració empresaria­l”, diu Ferran Garrigosa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain