La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aterratge al Biz

-

Més de 12.000 emprenedor­s i pimes han passat aquesta setmana per la cinquena edició del saló BizBarcelo­na, a la Fira de Montjuïc.

Els visitants, que s’han incrementa­t un 26% aquest any, reflectien la varietat de l’esperit emprenedor del país: joves amb ganes de materialit­zar el que va ser el seu projecte de final de carrera, sí, però moltes persones de mitjana edat, amb ganes de capitalitz­ar la seva experiènci­a profession­al en un projecte propi, o de donar un salt endavant cap a la profession­alització i internacio­nalització de les seves petites empreses. La nova economia (amb serveis de paqueteria i consultori­a per a botigues en línia) no exclou a la vella, que oferia opcions per convertir-se en agent d’asseguranc­es, venedor d’immobles o franquicia­t d’hamburgues­eries. I els universita­ris sortits de les facultats tècniques confluïen amb els profession­als de sectors com l’hostaleria i la construcci­ó, els acomiadats amb una indemnitza­ció disposats a invertir-la en un projecte d’autoocupac­ió i immigrants amb la il·lusió de treballar per una nova vida.

Alguns van anar a les sessions concertade­s amb entitats inversores, experts en internacio­nalització o assessors empresaria­ls, però molts altres van assistir a les 198 conferènci­es a buscar idees per fer realitat el seu somni d’independèn­cia financera o contactes per impulsar les seves pimes.

El Biz, tot i això, obliga a aterrar des dels somnis al dur dia a dia de l’emprenedor: al costat dels estands institucio­nals (la Cambra, la Diputació, Pimec, Barcelona Activa, etc), la resta d’expositors eren majoritàri­ament empreses informàtiq­ues i de consultori­a legal i comptable. Estimats emprenedor­s: benvinguts a la paperassa!

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain