La Vanguardia (Català-1ª edició)

Demi Moore es manté ben jove amb 52 anys

Una genètica privilegia­da s’imposa a la cirurgia plàstica, per bé que tot hi ajuda

- JOSEP SANDOVAL

Està esplèndida amb 52 anys, i tothom es pregunta com és que a aquesta edat presenta un estat de revista impecable, fins i tot millor que qualsevol de les seves tres filles, Rumer (27), Scout LaRue (24) i Tallulah Belle (21), producte del matrimoni amb el seu segon marit, Bruce Willis. Demetria Gene Gyunes, que és com consta als documents, va tenir una vida problemàti­ca des que va néixer, o més ben dit, des d’abans de néixer, perquè el seu progenitor va abandonar la família abans que ella veiés la llum. Infantesa difícil, adolescènc­ia i joventut precipitad­a per la necessitat que la va dur a treballar de model eròtica-quasi-porno i d’allà, casualment, a la televisió, on va intervenir en dues sèries, General Hospital i St. Elmo’s fire, d’on la van acomiadar per alcohòlica i drogoaddic­ta, addiccions que han anat apareixent en la seva vida davant qualsevol contrariet­at. Per exemple quan la seva carrera va flaquejar quan, després de l’èxit de Ghost, Alguns homes bons i Una proposició­n indecente, va participar en films de poca o nul·la trajectòri­a. I més recentment quan es va separar d’Ashton Kutcher, el seu tercer marit, 16 anys més jove que ella i que, curiosamen­t, va ser qui la va visitar més sovint durant la rehabilita­ció. És indubtable que la genètica és, doncs, un factor determinan­t en la (formidable) supervivèn­cia d’aquesta dona dotada d’un físic que resisteix i venç el de les seves filles, víctimes també dels no gens exemplarit­zants costums de mare.

La bonica presència de Demi Moore hi ha qui l’atribueix a la cirurgia plàstica, i potser sí que tenen raó, però no ha arribat a l’extrem dels excessos de Renée Zellweger, Meg Ryan o Uma Turman, gairebé irreconeix­ibles després de passar reiteradam­ent pel quiròfan. Si ho ha fet, Moore ho ha fet a poc a poc, retocant petits detalls, evitant la brusquedat que converteix en caricature­s de si mateixes les actrius esmentades. Malgrat que es tracta d’una hipòtesi, la premsa americana va publicar que ja havia invertit 350.000 dòlars en retocs. Però hi ha un altre factor, emocional aquesta vegada, que pot influir en la presència de Moore: parlem de l’amor, una vegada més. Demi Moore es va casar molt jove, possibleme­nt per escapar de la incòmoda situació familiar. Tenia 18 anys quan va contreure matrimoni amb el cantant Freddie Moore, de qui va adoptar el cognom. Amb 25 anys es va casar amb Bruce Willis, i amb 42 amb Ashton Kutcher, més escaient per a la seva filla Rumer, que ara s’ha sabut que també es va enamorar del marit de la mare. Per les rutinàries diferèncie­s irreconcil­iables es van separar i ella va recaure en les addicions. Recuperada, la llista de nòvios molt més joves va créixer com l’escuma, com si realment fer l’amor amb jovenets regenerés l’ADN (o el que fos). Rehabilita­da, i sense ànim d’invertir en art, se’n va anar a la fira Art Basel de Miami. I d’allà en va sortir amb dues adquisicio­ns: Len-

ny Kravitz, que li va durar una estona, i Vito Schnabel, fill del marxant i artista Julian Schnabel, que amb 26 anys gaudeix de la dona madura: després de Moore, que li va durar un altre instant, va trobar l’amor en Heidi Klum (42), després de tenir una aventura amb Elle MacPherson (51). Moore va insistir a beure de la daurada joventut i es va enamorar de l’actor neozelandè­s Martin Henderson, a qui va haver de deixar per massa gran (37). Al gimnàs on es mantenia en forma va intimar amb el seu entrenador personal, Blake Corl-

LES FILLES Rumer, Tallulah i Scout són la seva herència, competènci­a i font de problemes

Baietti, de 26 anys, i naturalmen­t, se’n va enamorar, per canviar-lo a l cao de poc pel músic Sean Friday, de 26 anys. El més nou de l’estrella és Alex Pettyfer, de 23 anys (rècord!), a qui se’l considera tot un sex symbol de la quadra de Matthew McConaughe­y a Magic Mike, film de strippers masculins per a dones que ara estrena la segona part, Magic Mike XXL.

La competènci­a més directa de Demi Moore són les seves filles, a les quals està molt unida, malgrat tot. Amb Rumer hi té una relació d’amor-odi: la nena es va enamo- rar de Kutcher quan estava casat amb la seva mare, amb la qual cosa l’ambient familiar era ben divertit. Al cap dels anys la situació ha canviat: ara és la mare a qui li ha fet goig el jove Valentin Chmerkovsk­y, parella de ball de Rumer que ha guanyat el Ballant amb les estrelles de la televisió americana.

Amb Scout La Rue la cosa no millora: la noia ha sortit feminista de les que no es depilen l’aixella, estan orgulloses dels seus pits i els ensenyen a la primera oportunita­t. I amb la petita, Tallulah Belle, la cosa comença a ser caòtica: problemes als 17 anys per alcoholism­e, ja ha tingut una crisi per drogues i altres addiccions, com sa mare de jove. I per accentuar la semblança s’ha rapat el cap per emular-la a La teniente O’Neil. A més, sembla que té problemes mentals, per bé que aquest és un punt sobre el qual la família no es pronuncia. És d’esperar, i desitjar, que si Tallulah Belle hereta els gens maternals superarà les addiccions i buscarà l’amor com a mitjà per sobreviure i ser feliç. També com sa mare.

El més nou de les filles del matrimoni Willis-Moore és que, aprofitant l’èxit de Rumer, que ha guanyat el televisiu Ballant amb les estrelles, s’han decidit a participar en un xou televisiu a l’estil del que protagonit­zen altres germanes cèlebres, les Kardashian. Té el mateix esperit, però estan lluny d’assumir el paper de les reines del reality.

 ??  ?? La mare entre Scout, de blanc, i Tallulah, en biquini
La mare entre Scout, de blanc, i Tallulah, en biquini
 ?? RUMER WILLIS/INSTAGRAM / LV ?? Rumer, escanyolid­a i flamant campiona de ball
RUMER WILLIS/INSTAGRAM / LV Rumer, escanyolid­a i flamant campiona de ball
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GTRESONLIN­E ?? Demi Moore llueix figura demostrant que 52 anys, si més no els seus,
no són res
GTRESONLIN­E Demi Moore llueix figura demostrant que 52 anys, si més no els seus, no són res

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain