La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’embranzida de Ferrer

L’alacantí derrota Krajinovic després de superar la lesió

- CANDY RODÓ Nova York. Servei especial

David Ferrer estava molt satisfet d’haver resolt amb solidesa el seu segon partit a Flushing Meadows contra el serbi Filip Krajinovic. Una lesió al colze dret l’havia mantingut fora del circuit i el Grand Slam novaiorquè­s era la seva primera aparició tennística de l’estiu. “Estic molt content d’estar a tercera ronda –va afirmar després del partit–. No ha estat fàcil després d’estar aturat dos mesos i mig per la lesió. A més, les condicions han estat dures, hi havia molta humitat. Però els jugadors sabem com és i cal jugar punt a punt”.

Tot i que el marcador va ser a tres sets, al de Xàbia el partit se li va fer més dur que no s’esperava al principi. Krajinovic, de 23 anys, arribava de jugar al circuit Challenger i d’haver perdut mesos per diverses lesions. Aquesta era la primera vegada que entrava directamen­t al quadre principal dels quatre Grand Slam i la primera vegada que superava ronda en un dels grans tornejos. “En Filip és un tennista amb talent –va analitzar Ferrer–. Jo he jugat un molt bon primer set. Després he baixat una mica de nivell. No he servit tan bé i he baixat en el percentatg­e de primers serveis. Però he aguantat bé, sobretot de cap”. Tot i que per Ferrer la clau del partit va ser a la tercera mànega. “El moment decisiu per a mi ha estat el tercer set, quan amb 5-4 a favor seu he pogut capgirar-ho, perquè físicament estava una mica al límit i se m’haurien complicat força les coses si no hagués guanyat”.

L’alacantí va jugar sense la protecció que portava al colze. “La veritat és que em trobo molt millor i ja no em fa falta –va afirmar–. Amb la bena no tinc elasticita­t a l’hora de servir. I m’estic trobant més bé. El colze m’està responent molt bé. Només em

LA FORÇA DE DAVID “He aguantat de cap i he capgirat el tercer set quan ja estava físicament al límit”

dóna problemes quan serveixo o tallant”.

A la tercera ronda, Ferrer se les heurà amb Jérémy Chardy, número 27 del rànquing. “Serveix molt bé, i ve amb la confiança que et fa haver guanyat molts partits últimament –va dir el setè favorit del torneig sobre el seu futur rival–. No hi haurà tant rally, sobretot he d’intentar jugar amb el primera sacada, fer bon percentatg­e de primers serveis i estar molt atent”.

Encara més que David Ferrer devia patir Feli López per desfer-se del nord-americà Mardy Fish. Després de superar els quatre punts de partit que va tenir Fish a la quarta mànega, el cin-

ELS ALTRES PROTAGONIS­TES López va derrotar Fish el dia que es retirava, Verdasco va caure contra Raonic i Bautista va superar Carreño

què set va veure com l’americà s’enfonsava, afectat de rampes que amb prou feines el deixaven caminar. “He estat a un joc d’anar-me’n a les dutxes. He tingut molta sort”, va reconèixer López.

Va ser un emotiu partit per al jugador local, que amb 33 anys havia anunciat que aquesta edició de l’Open seria l’escenari de la seva retirada definitiva del tennis profession­al. “Ha estat una llàstima –va dir el toledà–, perquè ell avui es mereixia guanyar. Estava servint per al partit i jo he tingut sort de superar-lo. Es notava que no estava en bon estat i que s’estava enrampant”. Així mateix l’hi va reconèixer també al seu rival quan va anar a donarli la mà al final del matx. “En Mardy és un senyor a la pista i molt bon noi. Ha estat una pena el que li ha passat en els últims dos anys amb els problemes físics, però ha estat una sort tornar a tenir-lo al circuit aquestes darreres tres setmanes”.

El pròxim rival de López serà el canadenc Milos Raonic, botxí de Fernando Verdasco. “Serà complicat –va augurar Feli, que deia que no s’havia trobat còmode a les pistes des que va arribar a aquest torneig–. Fa unes setmanes vam jugar a Cincinnati, a Austràlia també ens vam enfrontar. Són partits molt igualats, que es decideixen en dues o tres boles, amb molts tie-breaks. Hauré d’estar concentrat per no perdre la sacada, perquè en partits així un break et pot costar el partit”.

El duel espanyol de la jornada, entre Pablo Carreño i Roberto Bautista, també es va acabar en cinc sets. “Ha estat un partit molt dur per la calor, que ha fet molt difícil poder jugar com volia –va dir el de Castelló, guanyador del partit–. En dies així has d’accelerar els punts i intentar acabar abans”. El seu contrincan­t a la tercera ronda serà el belga David Goffin.

 ?? MATT ROURKE / AP ?? David Ferrer durant el partit contra Filip Krajinovic, que va batre en tres sets
MATT ROURKE / AP David Ferrer durant el partit contra Filip Krajinovic, que va batre en tres sets

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain