La Vanguardia (Català-1ª edició)

Rajoy recorda que la policia també va escorcolla­r el PP

-

Dimarts el president del Govern central no va voler parlar sobre la corrupció que afecta CDC, quan l’hi van preguntar en la roda de premsa amb Angela Merkel, però ahir, i després de la intervenci­ó d’Artur Mas al Parlament, en què va acusar l’Estat de l’escorcoll a la seu del seu partit, Mariano Rajoy sí que va contestar, en una entrevista a la Cope, i ho va fer per demanar a Mas que assumeixi la seva responsabi­litat en la corrupció i no en doni la culpa als altres, perquè va dir que “els jutges són independen­ts i ja està bé de no assumir mai cap responsabi­litat”. Com a exemple d’aquesta independèn­cia, Rajoy va recordar a Mas que la policia també va escorcolla­r la seu del PP, “sent jo president”. I, posat a posar les coses a lloc, Rajoy va qualificar de “paper gloriós” el que dimecres va fer el líder d’ERC, Oriol Junqueras, parlant de la corrupció, ja que, segons va recordar, l’escorcoll a CDC és conseqüènc­ia d’una denúncia feta pels republican­s. Rajoy va insistir en l’entrevista que la independèn­cia de Catalunya “és un disbarat” i que no es produirà, alhora que va demanar al PSOE que expliqui per què s’oposa que es facin complir les resolucion­s del Tribunal Constituci­onal. El president també va confirmar que les eleccions generals seran al desembre. Sospesa dues dates, encara que no va voler revelar quina de les dues triarà, ja que depèn de la tramitació dels pressupost­os, que no estaran aprovats fins a la setmana del 19 al 23 d’octubre. Això fa que, tret que es pugui accelerar el tràmit pressupost­ari, la data més probable sigui la del dia 20, ja que per celebrar-les el dia 13 s’hauria de publicar la convocatòr­ia el 20 d’octubre, cosa que implica jugar amb marges molt estrets. / Catalunya per pagar factures”.

La vicepresid­enta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va tornar a posar sobre la taula la reforma de la Carta Magna. Amb una condició, però, dirigida sobretot al PSOE: que hi hagi un ampli consens previ a la negociació. “Canviar la Constituci­ó exigeix consens, no només al final, sinó al principi. Consens en els objectius que es volen i en el que es pretén, i dels suports que es tenen,” va dir.

També es va referir a la reforma de la llei del Constituci­onal que ultima l’Executiu del PP. “Només es busca garantir els drets i el compliment de la llei. No és un tema de sanció, sinó que ningú no es cregui per sobre de la llei com Mas”, va asseverar.

Paral·lelament, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el conse-

El PP es reivindica com “l’únic partit” que pot aturar la independèn­cia

 ?? ROBIN TOWNSEND / EFE ?? García Albiol, Cospedal i Sánchez-Camacho a Lloret en l’obertura de l’escola d’estiu del PP
ROBIN TOWNSEND / EFE García Albiol, Cospedal i Sánchez-Camacho a Lloret en l’obertura de l’escola d’estiu del PP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain