La Vanguardia (Català-1ª edició)

La imatge del nen sirià

- RAMON RIU CODINACH comentaris

La patètica i trista imatge del nen sirià ofegat a la platja no s’esborrarà fàcilment de la consciènci­a no només dels europeus sinó de tota la humanitat amb un mínim de sensibilit­at. I tota aquesta humanitat hauria d’exigir i dir prou a aquesta violència, hauria de dir prou a la venda d’armes indiscrimi­nada a aquests països i fer actuar d’una vegada els governants per involucrar-se d’una vegada i de manera ferma en tot el genocidi i martiri de tota aquesta gent anònima que no té altra solució que fugir i moltes vegades deixar-se la vida en qualsevol racó desconegut de qualsevol platja desconegud­a i solitària.

La solució no passa per anar a malviure a Europa ni encara menys morir pel camí, la solució passa per pacificar com sigui aquests països, les grans potències ara tenen l’oportunita­t de demostrar que ho poden fer i penso que ben avinguts es podria fer molt més del que s’està fent, sigui en el terreny polític, econòmic o des del lobby armamentís­tic.

Ara, amb aquesta foto, som més conscients del que està passant. Estic ben segur que aquesta criatura ara viurà una altra vida més feliç en un altre món més just que el que li va tocar viure. I patir.

E L M É S C O M E N TAT A L W E B D E ‘ L A VA N G U A R D I A ’

CREIEU QUE ELS MITJANS HAN DE MOSTRAR IMATGES COM LA DEL NEN SIRI OFEGAT?

enuntui3.251El Constituci­onal es trenca da-

# t vant la reforma que vol el PP de donar potestat al tribunal per sancionar i suspendre Mas. Un sector de la institució considera que la norma podria ser inconstitu­cional. Sí. Es duro admitirlo, pero es la única forma de que mucha gente deje de vivir de espaldas a la realidad. @VickyBarre­da1 Las tragedias se han de informar, no utilizar, que es lo que se ha hecho con esta imagen.

Eulalia Garijo Vera

Vicky de la Barreda

Sí, pero a modo de denuncia como se ha hecho con esta foto, y no buscando el morbo. @RaudigerHu­nd

Räudiger Hund

Esta imagen ofrece una dimensión mejor de la tragedia que ocurre en el Mediterrán­eo.

Andres Toro Salinas

¡Basta del amarillism­o y de jugar con los sentimient­os de la gente! @yolirubi

Yolanda Rubi

El 99% de la población mundial no tiene nada de empatía por los demás e imágenes así son la única manera de despertarl­a.

Sergi Pedreño

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain