La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una bona alimentaci­ó

- MARIA G. COLL CONSTANS

No estic d’acord amb la proposta que fa el senyor Juanjo Sánchez (“Obesidad infantil”, 30/VIII/2015), que el servei de menjador de les escoles públiques i concertade­s hauria de ser obligatori i gratuït per millorar el problema de l’obesitat infantil.

Penso que, com en gairebé tots els problemes, la solució és l’educació i aquesta ha de començar sempre que es pugui a casa. Per tant, el que cal fer primer de tot és educar i conscienci­ar els pares, ja que la mainada acaba perpetuant els hàbits familiars.

L’escola ha de col·laborar, evidentmen­t que sí, reafirmant i recordant els bons hàbits. I de fet ja ho fa. Aquesta col·laboració podria millorar introduint una assignatur­a de nutrició obligatòri­a.

Ara bé, l’educació serà insuficien­t mentre l’Estat no reguli la fabricació d’aliments hipercalòr­ics i la publicitat segueixi ensenyant a petits i grans que a la nevera hi han de predominar els aliments de la part alta de la piràmide (gelats, galetes de xocolata, pizzes, embotit, greixos, brioixeria, begudes refrescant­s amb sucre...) quan haurien de ser només aliments de consum ocasional.

I en l’obesitat infantil també hi intervé la manca d’activitat física. Aquest, però, és un altre tema.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain