La Vanguardia (Català-1ª edició)

La mortalitat viària puja un 2% de mitjana i es dispara a Catalunya

- REDACCIÓN Barcelona

Aquest estiu s’ha incrementa­t un 2% la xifra de víctimes mortals a la carretera a tot Espanya. Un total de 225 persones han mort el juliol i l’agost, cinc més que en el mateix període de l’any passat. Tot i això, molt per sobre de la mitjana se situen Catalunya i País Basc, on s’han registrat les pujades més grans, amb 19 víctimes mortals més en els dos casos respecte al 2014. En la resta de comunitats autònomes hi ha hagut 54 víctimes mortals menys.

L’últim estiu en què es va produir un augment de morts a les carreteres va ser el de l’any 2006. Malgrat aquest estiu funest, el nombre de víctimes en el que va del 2015 continua descendint: fins a les dotze de la nit de dimecres es portaven comptabili­tzades 727 víctimes mortals, setze menys que l’any passat, una xi-

La directora general de la DGT urgeix al Govern que redueixi ja la velocitat a les carreteres secundàrie­s

fra que suposa un descens del 2%.

Aquest estiu es van registrar 81 milions de desplaçame­nts per carretera, un 3% més que en el 2014, i el 27% de les morts van ocórrer en trams de perillosit­at especial identifica­ts per la DGT.

La directora general de Trànsit, María Seguí, va informar sobre aquestes dades ahir en una roda de premsa en la qual va assenyalar que aquest estiu no s’han produït retencions significat­ives en els accessos a les grans ciutats. La responsabl­e de la DGT va declarar que, “encara que estiguem en un moment de perill” que obliga a continuar prenent mesures, manté l’esperança de complir amb l’objectiu de “zero accidents”, per la qual cosa va afirmar que és innegociab­le la reducció de la velocitat a les carreteres secundàrie­s.

Els grups parlamenta­ris del PSOE, IU i CiU van coincidir ahir en el Congrés en la necessitat de revisar l’actual política viària davant el repunt de víctimes de l’es- tiu. El portaveu del grup socialista en matèria de seguretat viària, Carles Corcuera, va declarar que el veritable culpable d’aquesta situació és “el deficient estat de les carreteres i l’absoluta incapacita­t dels responsabl­es de la DGT per

ELS

INFORMES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain